Pavol Tomčík Vodný slalom

Jean-Michel Prono: "Myslím, že šampionát dopadne dobre"

Vzácna návšteva z Francúzska dnes zavítala do Liptovského Mikuláša. Areál vodného slalomu Ondreja Cibáka si prišiel pozrieť predseda Slalomárskej komisie ICF Jean-Michel Prono. Už v júli sa tu totiž uskutoční svetový šampionát juniorov.

Ilustračný obrázok k článku Jean-Michel Prono: "Myslím, že šampionát dopadne dobre"
Zdroj: Dnes24.sk

Vo štvrtok 4. apríla sa v Liptovskom Mikuláši uskutočnil brífing s predsedom Slalomárskej komisie ICF Jeanom-Michelom Pronom. Dôvod návštevy je zrejmý – organizácia tohtoročných júlových majstrovstiev sveta juniorov vo vodnom slalome. Tie sa uskutočnia práve v Areáli vodného slalomu Ondreja Cibáka v Liptovskom Mikuláši. Jeana-Michela Prona sme pri tejto príležitosti vyspovedali.

Aký je váš celkový dojem z areálu necelé štyri mesiace pred šampionátom?
Som veľmi pozitívne prekvapený veľkosťou zázemia, ktoré sa tu podarilo vybudovať v uplynulých rokoch. Myslím si, že to bude veľmi dobré pre organizáciu pretekov.

V čom ešte vidíte rezervy po športovej stránke a čo treba dotiahnuť a doladiť?
Moja návšteva nie je za účelom, aby sme tu vyniesli nejaký ortieľ, ale aby sme pracovali. Našim cieľom je spolu pripraviť rozloženie funkčných činností počas pretekov a spoločne prispieť k tomu, aby tieto preteky dopadli dobre. Ešte raz opakujem, cieľom je spoločná práca.

Má slalomárska komisia ICF dôveru voči Slovensku, čo sa týka organizácie?
Klub a slovenská federácia sú známe tým, že už organizovali a pravidelne organizujú medzinárodné preteky. Boli tu 2× majstrovstvá Európy, čiže to know how je tu na mieste, je známe a vieme o tom. Cieľom je dotiahnuť detaily tak, aby preteky z pohľadu pohybu pretekárov, zabezpečenia novinárov, či divákov boli na čo najvyššej úrovni pripravené. Myslím si, že Slovensko to urobilo opakovane dobre a myslím si, že i tu to dopadne dobre.

Juniorský svetový šampionát vo vodnom slalome vypukne 16. júla otváracím ceremoniálom a potrvá až do 21. júla.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM