Ľubomír Hudačko Rôzne

Jedinečný FOTOnávrat do rokov 1978 a 1983: Takto si možno Liptovskú Maru pamätáte aj vy!

Písali sa roky 1978 a 1983. Dovolenky sa za komunistov netrávili naprieč celým svetom a v exotických destináciách, ako je tomu dnes. Slávne časy tak prežívali domáce turistické oblasti a jednou z nich bola aj Liptovská Mara.

Ilustračný obrázok k článku Jedinečný FOTOnávrat do rokov 1978 a 1983: Takto si možno Liptovskú Maru pamätáte aj vy!
Zdroj: TASR

Na archívnych snímkach z 23. augusta 1978 a aj z 12. augusta 1983 si môžete pozrieť, ako vyzeralo leto na Liptovskej Mare.

V prekrásnom prostredí Liptova na brehu vodného diela Liptovská Mara bol druhý rok v prevádzke autokemping pre 1 500 rekreantov. Pracovníci Okresnej správy cestovného ruchu v Liptovskom Mikuláši vybudovali pláž, hygienické zariadenia, detské ihriská, parkoviská a ďalšie objekty.

Tropické horúčavy sa prejavili zvýšenou návštevnosťou aj vo vyhľadávanom rekreačnom a turistickom stredisku. Záujemci o vodné športy, ako windsurfing a jachting, ale aj o športový rybolov sa mohli ubytovať v autokempingu v Liptovskom Trnovci s kapacitou 150 stanov. V tomto zariadení cestovného ruchu mali možnosť využívať bohaté služby, ako plavby na osobných lodiach Liptov a Váh, požičať si pramice, stany, spacie vaky a ďalšie turistické potreby, či využiť chvíle oddychu na minigolfovom ihrisku.

Čítajte tiež:

Koľko zacvaká dospelý, koľko študent a kto má zľavu? PREHĽAD cien na kúpaliskách pri Mikuláši

Návrat do minulosti: Liptovská Mara a letá v rokoch 1978 a 1983!
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM