Pavol Tomčík Hokej

Jerguš Bača: Rokujeme o posilách so skúsenosťami z extraligy

Na prvom stretnutí hokejistov MHK 32 Liptovský Mikuláš s vedením klubu po dovolenkách bol v posledný júlový deň prítomný i predseda predstavenstva klubu Jerguš Bača. Ochotne nám odpovedal na niekoľko tradičných predsezónnych otázok.

Ilustračný obrázok k článku Jerguš Bača: Rokujeme o posilách so skúsenosťami z extraligy
Zdroj: Dnes24.sk

Milan Hovorka je ambiciózny a známy tréner. Ako sa vám ho podarilo získať do klubu?
Súhlasím, je to ambiciózny tréner, ktorý je naviac rád úspešný. Práve to bola priorita pre nás. Vieme, že bude chcieť dostať z mužstva, ktoré vyskladáme počas sezóny maximum.

Vy budete počas tohto ročníka pôsobiť i vo funkcii asistenta trénera. Prečo?
Tých kumulovaných funkcií je vzhľadom k nákladovým položkám v klube viac. S trénerom sme si sadli a opýtal som sa ho, či by si to vedel takto predstaviť. Dohodli sme sa zatiaľ na tréningovom procese s tým, že zápasy si bude viesť on sám. Uvidíme, ako to bude vychádzať a pôsobiť na mužstvo. Ja verím tomu, že to bolo dobré rozhodnutie. S Milanom sme na jednej vlnovej dĺžke.

Poďme na káder. Starší hráči zotrvajú v mužstve aj tento rok?
Michal Mravec sa rozhodol ukončiť aktívnu činnosť. Stal sa z neho mestský policajt. Z ostatných starších hráčov by mali všetci u nás pôsobiť i v tejto sezóne. V priebehu ročníka chceme ešte káder doplniť o jedného, možno i dvoch cudzích hráčov.

Aká je situácia okolo Macíka s Devečkom a ďalších mladých hráčov?
Je pravda, že o našich hráčov je záujem i v extralige, takže niektorí budú krátkodobo uvoľnení buď na striedavý štart alebo krátkodobé hosťovanie. Je to práve prípad Rada Macíka a Tomáša Devečku.

Lukáš Paukovček sa na sezónu pripravuje s extraligovým Popradom.
Lukáš mal u nás zmluvu, ktorá mu vypršala v minuloročnej sezóne. Už počas nej sme sa s ním pokúšali nájsť nejakú dohodu, že by tu pôsobil i tento rok. Má však už 23 rokov a ambíciu hrať v extralige. Budeme vidieť, ako sa mu v Poprade bude dariť. Má tam podpísanú zmluvu. Naše hracie dni sú streda a piatok, v prípade, že by u „kamzíkov“ hrával menej, verím tomu, že by sme sa nielen s ním, ale i s funkcionármi Popradu vedeli dohodnúť na nejakom hosťovaní. Je to krátka vzdialenosť, takže ak nastane takáto situácia, určite vstúpime s vedením tohto klubu do rokovania.

Jemne ste načrtli doplnenie kádra. Vieme k tomu povedať viac?
Nechcem to zatiaľ konkretizovať, lebo rokovania sú stále len rozbehnuté. Ide však o chalanov strednej generácie, ktorí majú skúsenosti aj z extraligy.

V príprave 6× doma

13. augusta o 18:00 MHK32 vs. Budapešť (Maďarsko)
14. augusta o 17:00 MHK32 vs. Csikszereda (Rumunsko)
16. augusta o 17:00 MHK32 vs. Spišská Nová Ves (1. liga)
23. augusta o 17:00 MHK32 vs. Banská Bystrica (extraliga)
27. augusta o 17:00 MHK32 vs. Nowy Targ (Poľsko)
5. septembra o 17:00 MHK32 vs Martin (extraliga)

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM