Michal Paška Hokej

Juniori chcú naplno využiť domáce prostredie

Štvrťfinálová séria play-off extraligy juniorov medzi MHK 32 Liptovský Mikuláš a HC Nitra sa presúva na mikulášsky ľad. Po dvoch zápasoch pod Zoborom je stav série vyrovnaný – 1:1.

V Nitre v prvom stretnutí zvíťazili po samostatných nájazdoch mladí Mikulášania. V druhom ich súper využil výhodu domáceho prostredia. O osude série, ktorá sa hrá na tri víťazné stretnutia, sa tak môže rozhodnúť práve v Liptovskom Mikuláši. Na tamojšom štadióne sa totiž vo štvrtok a v piatok odohrá tretí a štvrtý zápas. Obidva majú úvodné buly stanovené na 17:00 hodinu.

„Z dvoch zápasov v Nitre sme chceli vyhrať aspoň jeden, čo sa nám podarilo. Chalani sú odhodlaní uspieť v obidvoch vystúpeniach, ktoré nás čakajú na domácom ľade. Je to len na nich. Veľmi dobre si uvedomujeme, že nás nečaká nič ľahké. Dajú sa očakávať vyrovnané stretnutia,“ uviedol Rudolf Záruba, tréner juniorov MHK 32 Liptovský Mikuláš.

Keďže áčko už skončilo svoju púť v prvej lige, veľká pozornosť hokejovej verejnosti je teraz zameraná práve na juniorov. Tí si za výkony v tejto sezóne nepochybne v dvoch náročných zápasoch zaslúžia čo najlepšiu divácku kulisu. „Fanúšikov srdečne pozývame na obidva stretnutia. Majú možnosť dokázať, že dôležité je nielen áčko, ale i hokejová mlaď. Chlapci si určite zaslúžia podporu v náročných dueloch,“ dodal Rudolf Záruba.

ilustračné foto: autor

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM