Slávka Kellová Rôzne

K ochrane lesa sa môžu pripojiť aj žiaci

Nadácia Zelená nádej vyhlasuje 9. ročník celoslovenskej súťaže o najlepšiu Lesoochranársku školu roka 2011. Tento rok je označený za medzinárodný rok lesov, preto je minuloročné heslo „Školy o lesoch a pre les“ ešte aktuálnejšie.

Súťaž je určená pre základné a stredné školy, ktoré sa v mesiacoch apríl a máj zamerajú na poznávanie lesov a pomoci lesom, tak v chranených územiach ako aj v blízkom okolí obcí a miest. V poslednej dobe začínajú totiž lesy, ale aj stromy a kríky rastúce na pasienkoch a lúkach vo zvýšenej miere miznúť.

Popis lesoochranárskej činnosti musia školy zaslať v tlačenej forme najneskôr do 7. júna 2011 na adresu Nadácie Zelená nádej. O víťazovi rozhodne trojčlenná porota zložená zo zástupcu správnej rady Nadácie Zelená nádej, zástupcu a spoluorganizátora suťaže Lesoochranárskeho zoskupenia VLK a jedného pedagóga. Hodnotiť sa bude kreativita aktivít škôl i samotných žiakov, prínos pre lesy a zvyšovanie vedomostnej úrovne žiakov.

Žiakom víťaznej školy zaspieva speváčka Kristína. Koncert sa uskutoční v mieste sídla školy koncom školského roka v júni, alebo začiatkom nového školského roka v septembri 2011.

Viac info na www.gpf.sk alebo www.wolf.sk

foto: SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM