Tomáš Batiz Futbal

Káder v Závažnej Porube sa výrazne obmenil, starosta Beťko: Hlavným cieľom je záchrana

Futbalisti Závažnej Poruby sú dlhodobým účastníkom IV. ligy Sever. Zotrvanie v tejto súťaži je pre domácich hlavným cieľom.

Ilustračný obrázok k článku Káder v Závažnej Porube sa výrazne obmenil, starosta Beťko: Hlavným cieľom je záchrana
Foto: Tomáš Batiz

ŠK Závažná Poruba má v novej sezóne za sebou už šesť zápasov a na konte nelichotivých šesť bodov. Zverenci Miroslava Droppu naplno bodovali iba na domácom ihrisku. Najskôr v 3. kole zdolali 1:0 Makov, naposledy si v utorok počas predohrávky 6. kola poradili s Tvrdošínom 3:1. „Chýbajú nám minimálne tri body,“ zdôrazňuje Pavel Beťko, starosta obce Závažná Poruba.

Káder prešiel zmenami

V Závažnej Porube sa museli vysporiadať s viacerými odchodmi dôležitých a zároveň skúsených hráčov, ktorých nahradili draví mladíci. „Zmeny sú veľké. Odišlo až sedem hráčov a do tímu prišli mladíci, ktorí sa ale postupne zohrávajú,“ skonštatoval Beťko, ktoré následne vypichol aj najpodstatnejšie odchody: „Určite brankár Milan Vyskoč a Matej Beťko.“

S cieľom zachrániť sa

V šestnásťčlennom pelotóne tímov to Závažná Poruba nebude mať túto sezónu na ružiach ustlané. Bojovať o záchranu budú pravdepodobne až do konca bojovať tímy ako Dolný Kubín, Trstená a pravdepodobne aj nováčik zo Žabokriek. „V prvom rade musíme sa udržať vo štvrtej lige. Na rok pevne verím, že tento káder uhrá v pokoji stred tabuľky,“ dodal starosta Beťko.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM