Pavol Tomčík Vodný slalom

Kajakár Jakub Grigar: Unavený, ale so zlatom na krku!

Nielen Martin Halčin medzi kajakármi do 23 rokov triumfoval vo francúzskom Bourg Saint Maurice v rámci majstrovstiev Európy vo vodnom slalome. KTK Dukla Liptovský Mikuláš vylovila z perejí rieky Isére i druhé zlato. Postaral sa oň 16-ročný junior Jakub Grigar.

Ilustračný obrázok k článku Kajakár Jakub Grigar: Unavený, ale so zlatom na krku!
Zdroj: TASR

Nielenže si sa prednedávnom stal majstrom sveta, už si i majster Európy. Ako sa cítiš?
Teraz som hlavne unavený z cesty. Som spokojný, i keď to mohlo byť i lepšie. Francúz Bastien Damiens, ktorý skončil za mnou mal totiž rýchlejší čas, ako ja, ale nazbieral dve trestné sekundy. Medaila je medaila, som spokojný.

Pred odchodom do Francúzska si mal skôr skromnejšie očakávania, napokon je z toho zlato. Si aj ty zo seba príjemne prekvapený?
Jasné, že som, i keď určite to bolo ťažké. Tú kvalifikáciu a semifinále som išiel tak, aby som postúpil. Vo finále som však už trochu riskoval. Vyšlo to, je z toho zlatá medaila, čo je super.

„Valcoval“ si už počas kvalifikácie. Do semifinále si postúpil z prvého miesta.
Prvú jazdu som išiel trochu istejšie a spravil som pár chýb, čo mi vydalo na 8. miesto. Vedel som, že viacmenej z tejto priečky je už postup istý, takže v tej druhej som si dovolil pár ťažších vecí. Vyšlo mi to, a tak som o pár desatín kvalifikáciu vyhral.

V semifinále si skončil šiesty. Bola to jazda na istotu, aby si sa „zmestil“ do finálovej 15-ky?
Do finále väčšinou postupuje desať lodí, takže teraz som si bol vedomý toho, že mi na postup do 15-ky stačí zájsť normálnu jazdu. Boli tam aj chyby, ale v ďalšej časti trate som to opäť dobehol. Šieste miesto bolo super, lebo vo finále som nebol pod tlakom a vedel som, ako jazdia ostatní.

Čo k finále. Aj vďaka „ťuku“ Bastiena Damiensa si teda zlatý.
V cieli som ho sledoval v spoločnosti môjho kamaráta Vida Karnera zo Slovinska, ktorý skončil tretí. Bastien pokazil hneď štvrtú bránu, inak by mal veľmi dobrý čas. Stratil tam síce zo dve sekundy, ale čím išiel ďalej, tak to dobiehal a spodnú časť išiel úplne krásne. Našťastie mi to o necelú sekundu vydalo na zlato.

Ako ti sedela trať na francúzskej rieke Isére?
Spodná časť, na ktorej sa išla kvalifikácia bola veľmi dobrá. Bolo to točivé a nebolo nutné veľa pádlovať. Vrchná časť už ale bola o niečom inom. Je to ťažká voda a na tréningoch mi to moc nešlo. Aj preto som si nemyslel, že sa mi bude až tak dariť.

Máš svetový i európsky titul, ale o oddychu nemôže byť ani reč.
Najbližšie sa chystáme na sústredenie do Prahy, aby sme trochu potrénovali na dospelácke majstrovstvá sveta, ktoré sa tam budú konať v septembri. Okrem toho ma ešte čaká svetový pohár v Bratislave.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM