Krimi

Kam s kriminálnikmi? Ružomberok hlási preplnenú väznicu

Zo všetkých slovenských väzníc je v súčasnosti najviac prekročená kapacita v Ústave na výkon trestu odňatia slobody v Levoči a to o 8,9 percenta a v Ústave na výkon trestu odňatia slobody v Ružomberku o 4,5 percenta.

Ilustračný obrázok k článku Kam s kriminálnikmi? Ružomberok hlási preplnenú väznicu
Foto: Slávka Kellová

S výstavbou nových ústavov sa v koncepcii väzenstva v najbližšom období nepočíta. Ku koncu júna 2013 bolo v slovenských ústavoch 1288 obvinených a 8946 odsúdených. V rovnakom období minulého roka to bolo viac, a to 1429 obvinených a 9665 odsúdených. Pod pokles počtu väzňov v medziročnom porovnaní sa podpísala najmä tohtoročná amnestia prezidenta SR.

„V súčasnosti sa v ústavoch na výkon väzby a ústavoch na výkon trestu odňatia slobody zabezpečuje príprava a realizácia rekonštrukcií objektov a zariadení zameraných na sanáciu havarijného, prípadne zlého technického stavu. Ide napríklad o rekonštrukciu striech ubytovne pre odsúdených v Ústave na výkon trestu odňatia slobody v Hrnčiarovciach nad Parnou, rekonštrukciu sociálnych zariadení pre odsúdených v Ústave na výkon trestu odňatia slobody v Želiezovciach, rekonštrukciu vychádzkových dvorcov v Ústave na výkon väzby v Žiline, rekonštrukcia vodárne v Ústave na výkon trestu odňatia slobody a ústave na výkon väzby v Ilave, rekonštrukcia vstupných brán Ústavu na výkon väzby a ústavu na výkon trestu odňatia slobody v Košiciach a Ústavu na výkon trestu odňatia slobody v Levoči,“ konkretizoval Michal Čička z kancelárie generálneho riaditeľa Zboru väzenskej a justičnej stráže.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM