Slávka Kellová Kultúra

Mikulášski hudobníci nahrali špecialitku: Vypočujte si ich vianočnú pesničku...

Vianočné sviatky sa blížia a v adventnom období prichádzajú hudobní interpreti s vianočnými skladbami, ktoré zahrejú a dotvárajú čaro Vianoc. Trochu netypickú vianočnú skladbu vydala aj mladá liptovskomikulášska kapela Simile.

Ilustračný obrázok k článku Mikulášski hudobníci nahrali špecialitku: Vypočujte si ich vianočnú pesničku...
Foto: Slávka Kellová

Kapela Simile sa venuje výhradne worshipovej hudbe. Podarilo sa jej prerobiť pieseň veľmi známej austrálskej kapely Hillsong, ktorá túto letno-vianočnú pieseň vydala v minulom roku. „Text piesne nás na prvé počutie oslovil a povedali sme si, že urobíme všetko preto, aby sme ju preložili a dostali do slovenského éteru,“ povedal autor prekladu Marek Kováčik.

Skladba sa nahrávala od začiatku decembra v spolupráci so štúdiom Klaksón v Košiciach, ktoré spolupracovalo s menami ako No name, 50 cent alebo Chinaski. Aranžmá pripravil Roman Šoltýs a konečný mix je v rádiách od 6. decembra. „Sme veľmi radi, že sa nám podarilo vybaviť spoluprácu a podporu na preklade piesne cez všetky prekážky s autorizáciou prekladu, aby sme mohli skladbu úspešne predstaviť aj Slovákom,“ dodal Marek Kováčik.

Pieseň bude možné počuť v slovenských rádiách až do Vianoc, alebo na stránke www.simile.sk

Link na pieseň:

http://www.youtube.com/watch?…

Simile
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM