Pavol Tomčík Šport

Karatista Dominik Imrich na majstrovstvách Európy vo Švajčiarsku bronzový

Výborný výsledok dosiahol na európskom šampionáte kadetov, juniorov a do 21 rokov v karate vo Švajčiarsku Dominik Imrich z Liptovského Hrádku. V Zürichu si vybojoval kov bronzového lesku.

Ilustračný obrázok k článku Karatista Dominik Imrich na majstrovstvách Európy vo Švajčiarsku bronzový
Zdroj: Dnes24.sk

Mladý Lipták sa predstavil v kumite juniorov do 55 kilogramov. V prvom kole mal voľný žreb, no v tom druhom porazil Belgičana Bellaraja hladko 4:0 na body. V boji o postup do semifinále si tento výsledok zopakoval, oproti stál Chorvát Mario Prga.

Cestu k zlatej medaile zhatil Imrichovi semifinálový zápas s Turkom Erayom Samdanom, ktorý šikovný Hrádočan prehral jednoznačne 0:5. Dominik si všetko vynahradil v boji o konečnú tretiu priečku, keď Angličana Samuela Daya zdolal 2:0. „Dominikova úspešnosť spočívala v technikách rukami – kizami a gijakucuki a tiež vo výraznom pohybe,“ zhodnotil účinkovanie svojho syna otec a tréner Ján Imrich.

Len pre informáciu, majstrovstiev Európy v Zürichu sa zúčastnilo 947 karatistov zo 47 krajín. Slovensko na šampionáte získalo dovedna osem medailí, čo našu krajinu zaradilo na šieste miesto.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM