Slávka Kellová Iné športy

Karatisti vyzbierali ďalšie úspechy

Sobotňajšie vystúpenie liptovskomikulášskeho Karate Klubu v 1. kole Slovenského pohára v Rožňave prinieslo svoje ovocie. Na celoslovenskej súťaži sa najviac darilo Michalovi Henrichovi Gažovi, ktorý skončil na prvom stupienku. Tretie miesto si vybojo

V kategórii ml. žiakov do 32 kg sa predstavil Andrej Prísažný. Do úvodného duelu nastúpil bez rešpektu a strachu. Aj napriek obrovskej snahe vyhrať sa Andrej nedokázal bodovo presadiť. No napriek tomu, prehra 1:0 nebolo žiadne sklamanie, o to viac, keď tento súper postúpil do finále a stal sa víťazom celej kategórie. Tím sa pre Andreja otvorila cesta bojovať o 3. miesto. V nasledujúcich dvoch dueloch už nič nenechal na náhodu a súperov „prestrieľal“ technikami. Preto mu 3. miesto zaslúžene patrí, o to viac, že skúsenosti ešte len zbiera. Pre Andreja to bol jeho štvrtý pretek. Prvé kolo je náročná vyraďovacia súťaž a umiestnenie na tomto turnaji nečakal nik. Andrej však podal unikátny výkon a jeho umiestnenie je zaslúžené.

Druhý v poradí sa predstavil Michal Henrich Gažo v kategórii st. žiakov do 35 kg. Pre Miša, minuloročného majstra SR to nebolo jednoduché, pretože zápasí v novej váhovke a ani jedného súpera nepoznal. Mišo sa svojej úlohy zhostil zodpovedne a v štyroch dueloch ani raz neprehral. Každý jeden zápas bol náročný a taktika bola veľmi dôležitá a Michal sa držal rád trénera. Nakoniec skončil v tejto kategórii ako víťaz a potvrdil tak svoju vynikajúcu formu.

V poradí tretí sa predstavil pretekár, ktorý zápasí za iný oddiel, ale s tým našim je spojený. Hrádočan Dominik Imrich zápasil v kategórii ml. dorastencov do 40 kg. Nakoľko Dominik potvrdzuje svoju vynikajúcu formu na významných pretekoch už dlhú dobu, umiestnenie na tejto súťaži sa čakalo. Dominik nedal ani jednému súperovi šancu zabodovať a nad každým vyhral. Až do finále, kde natrafil na svojho dlhodobého súpera zo Sabinova. Dominik 5 sekúnd pred koncom prehrával 3:0, ale dobre mierený kop na hlavu tento bodový rozdiel vyrovnal na 3:3. Tu zohrali svoju úlohu rozhodcovia a Dominikov súper vyhral na zastávky, aj keď bol slabší. Nakoniec teda Dominik obsadil 2. miesto. Napriek tomu sa však nemá za čo hanbiť a jeho výkon bol excelentný.

Tréneri Peter Šimon, Ján Kramár a Matej Kráľ sú s účinkovaním svojich zverencov nadmieru spokojní. „Ukazuje sa, že systém, ktorým našich zápasníkov vedieme je dobrý a začína prinášať svoje ovocie. Ak deti budú poctivo trénovať, budeme o nich v najbližšej dobe ešte počuť,“ hovorí Matej Kráľ.

foto: KK LM

karate
6
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM