Monika Vengrínová Správy

Hemžilo sa to kráskami: Pozrite si zábery z kastingu Miss stredných škôl

Šiesty ročník súťaže Miss stredných škôl Slovenskej republiky už odštartoval. Najkrajšiu stredoškoláčku prišla odborná porota hľadať i k Tatrám. Mladé dievčatá zo širokého okolia tak prišli ukázať svoj šarm, krásu, či vyjadrovacie schopnosti do Popradu. Nechýbala ani obľúbená promenáda v plavkách.

Ilustračný obrázok k článku Hemžilo sa to kráskami: Pozrite si zábery z kastingu Miss stredných škôl
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Nielen krása

Miss stredných škôl je netradičná súťaž, ktorá je stredoeurópskym unikátom. Založená nie je len na kráse dievčat, ale má najmä výchovný, náučný a prípravný charakter do života so školeniami z etiky, etikety, chôdze, fotenia, prejavu pre kamerou a publikom, či prednáškami o drogách a fajčení.

„Naša súťaž je výnimočná tým, že my nie sme modelingová agentúra. Viac sa venujeme osvetovej a vzdelávacej oblasti, ako modelingovej. Chceme, aby sa dievčatá vzdelávali a získali všeobecný rozhľad,“ hovorí riaditeľ súťaže Miss stredných škôl Slovenskej republiky Stanislav Šagáth.

Finálová dvanástka navštívi Chorvátsko i Taliansko

Už po šiestykrát tak odborná porota vyberá dievčatá, ktoré sú nielen krásne, ale i šikovné, výrečné, ovládajú cudzie jazyky, majú šarm a charizmu a chcú niečo dokázať. Tento rok sa kastingy uskutočnia v siedmych slovenských mestách, pričom ten finálový bude už 15.februára v Ružomberku. Tu porota zložená z odborníkov, ktorí budú mať na starosti prípravné a vzdelávacie programy, vyberie z postupujúcich dievčat z každého kastingu dvanásť finalistiek.

„Chceme, aby každý člen poroty zasahoval do inej oblasti, aby bola porota schopná zhodnotiť, či to dievča naozaj na to má, alebo nie. Finále súťaže sa bude konať koncom júna v Ružomberku. Dievčatá však ešte predtým v rámci prípravy absolvujú spomínané školenia a prednášky a tiež sústredenia v zahraničí. Tento rok to bude Chorvátsko u našich dlhoročných partnerov, a to ako pri mori, tak i vo vnútrozemí a tiež budú mať možnosť spoznať Miláno. Tu navštívia modelingovú agentúru a absolvujú módnu prehliadku, kde sa možno 90% dievčat z top agentúr nikdy nedostane,“ vymenúva benefity súťaže jej riaditeľ.

Finalistky tak budú mať možnosť spoznávať nové krajiny, nadviazať zahraničné partnerstvá a získať neoceniteľné skúsenosti do života. Okrem toho, každá bude mať na konci súťaže zadarmo približne päťsto až šesťsto fotografií, ktoré môže použiť do svojho portfólia.

Súťažiace nesmú byť fajčiarky

A práve skúsenosti sú predovšetkým dôvodom, prečo sa dievčatá do tejto súťaže prihlásili. „Chcela som nabrať nové skúsenosti a zistiť, či vôbec mám nejakú šancu medzi týmito dievčatami. Budem sa snažiť zlepšovať sa a dúfam, že postúpim ďalej,“ zverila sa jedna z piatich postupujúcich stredoškoláčok Kristína Bilíková. Ďalšie z dievčat, ktoré bude bojovať o postup do finále Natália Gorelová hovorí o rovnakej motivácii: „Chcela som predovšetkým počuť názor poroty na mňa a zistiť, ako ďaleko sa môžem dostať. Prišla som sem získať nejaké nové skúsenosti do života, ale keď sa mi nepodarí postúpiť, určite to budem skúšať ďalej“.

Tento ročník súťaže je však výnimočný ešte niečím. Zameriava sa na boj proti fajčeniu a užívaniu drog predovšetkým u dievčat na stredných školách, nakoľko práve u nich podľa informácií štatistického úradu toto užívanie oproti chlapcom neúmerne stúpa. Jedným z kritérií na podanie prihlášky tak bolo, že adeptka na korunku krásy musí byť nefajčiarka. „Budeme sa snažiť o to, aby sa do finálovej dvanástky nedostala ani jedna fajčiarka,“ uzavrel Šagáth.

Postupujúce z popradského kastingu:

Natália Gorelová – Poprad
Kristína Bilíková – Stará Ľubovňa
Lukrécia Dlouhá – Nová Lesná
Paula Mayerová – Poprad-Matejovce
Veronika Matalíková – Spišské Podhradie

Kasting Miss stredných škôl
1
Galéria
Kasting Miss stredných škôl
40
Galéria
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM