Slávka Kellová Správy

Katolícka charita vyzbierala pred Vianocami 30 000: Najviac dali Mikulášania

Podporovatelia Slovenskej katolíckej charity (SKCH) prispeli v predvianočnom čase ľuďom, ktorí sa ocitli v núdzi sumou takmer 30 000 eur. Taký je výnos vianočnej zbierky Blízko pri človeku, ktorú SKCH tento rok po prvý raz realizovala spolu v 43 predajniach známeho hypermarketu na celom Slovensku.

Ilustračný obrázok k článku Katolícka charita vyzbierala pred Vianocami 30 000: Najviac dali Mikulášania
Foto: Slávka Kellová

„Výnos zbierky Blízko pri človeku predstavuje 29 400 eur a použije sa na podporu sociálnych a zdravotníckych služieb pre ľudí, ktorí sa na Slovensku ocitli v núdzi,“ povedal generálny sekretár SKCH Radovan Gumulák.

Zamestnanci charity a dobrovoľníci podľa Melichera zbierali finančné prostriedky počas štyroch decembrových týždňov vždy od stredy do soboty, a to od 29. novembra do 22. decembra 2012. Najviac peňazí 2 811,75 eura vyzbierali zamestnanci a dobrovoľníci SKCH v Liptovskom Mikuláši.

Podľa Melichera jednotlivé charity a neziskové organizácie zbierali peniaze na chod a fungovanie svojich zariadení, ktoré často pôsobia práve v mestách, kde SKCH zbierku realizovala. „Ľudia tak mohli podporiť napríklad azylový dom pre matky s deťmi alebo hospic pre nevyliečiteľne chorých priamo vo svojom meste,“ vysvetlil Gumulák.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM