Slávka Kellová Rôzne

Kauza heliport sa vyostruje: Skončí mesto na súde?

Už od minulého roka visí nad mestom Liptovský Mikuláš hrozba žaloby od investora, ktorý plánuje pri Liptovskej Ondrašovej výstavbu heliportu. Investované 3 milióny chce späť v prípade, že mu mesto nevydá stavebné povolenie. Teraz je jablkom sváru monitorovanie jeho pozemkov mestskou políciou (MsP).

Ilustračný obrázok k článku Kauza heliport sa vyostruje: Skončí mesto na súde?
Foto: Slávka Kellová

Začiatkom júla 2012 vydalo vedenie mesta nariadenie, ktorým mali mestskí policajti monitorovať pozemky investora pri Liptovskej Ondrašovej. „Na tomto mieste začala vyrastať z nášho pohľadu nelegálna stavba. Čiže to bola bežná monitorovacia činnosť, akú vykonáva MsP kdekoľvek v rámci mesta aj s fotodokumen­táciou, ak polícia vyhodnotí, že je potrebná. Nejednalo sa o žiadne špeciálne určenie na sledovanie pána Fogaša (investor, pozn. red.),“ vysvetľuje aktivity polície primátor mesta Alexander Slafkovský. Mesto malo totiž podozrenie, že investor sa napriek nevydanému stavebnému rozhodnutiu pustil do výstavby heliportu a vznikla by tak stavba, ktorú miestny Stavebný úrad považuje za „čiernu“. Štátny stavebný dozor a Štátny odborný dohľad podozrenia z budovania nelegálnej stavby nepotvrdili.

So súhlasom Leteckého úradu na pozemkoch vznikla pracovná plocha pre vzlety a pristátia helikoptér. „Stále mi však nie je jasné, prečo nepravidelné monitorovanie trvalo niekoľko týždňov, keď my sme plochu postavili v priebehu pár dní? Napísal som niekoľko písomných žiadostí na mesto, ale dodnes som na ne nedostal ani jednu písomnú odpoveď, len krátke a nepostačujúce ústne vysvetlenie pána primátora,“ približuje okolnosti monitoringu investor Cyril Fogaš.

Podnet je už v rukách prokurátora

Po sérii nezodpovedanej korešpondencie s mestom, podal investor podnet prokurátorovi Okresného súdu v Liptovskom Mikuláši. Ten teraz posudzuje, či bol monitoring oprávnený alebo nie. Celá záležitosť tak môže mať súdnu dohru.

foto: CF

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM