Tomáš Batiz Rôzne

Keď na vás prídu nákupné chúťky: Tri zaujímavé obchody, ktoré môžete nájsť v Liptovskom Mikuláši

Kto by to už nepoznal. Takpovediac nákupné chúťky občas prídu na každého. A vtedy nastane čas vyraziť si do obchodov. V Liptovskom Mikuláši sa dajú nájsť pritom aj rôzne zaujímavé predajne. Pozrite si tri z nich, ktoré zaujali nás.

Ilustračný obrázok k článku Keď na vás prídu nákupné chúťky: Tri zaujímavé obchody, ktoré môžete nájsť v Liptovskom Mikuláši
Foto: Tomáš Batiz

Kávy z celého sveta

Prvá pražiareň kávy na Liptove ponúka čerstvo pražené zrnká kávovníka z celého sveta do našich domácností. V aktuálnej ponuke sú kávy a ich zmesi poskladané tak, aby si vybral každý fanúšik tohto lahodného moku. „Vo výbere sú kávy dvoch druhov. Náročnejšia a celosvetovo cennejšia arabika, tak aj horkejšia a kofeínovejšia robusta,“ povedal Marek, majiteľ pražiarne Aurelica coffe. Mikulášska pražiareň kávy ponúka aj svoje dve lastné zmesi, ktoré sú určené pre konzumentov čokoládových a orieškových chutí kávy. „Zrná z Hondurasu, Guatemaly, Kene a Etiópie vďaka svojej nadmorskej výške a atypickým teplotným podmienkam ponúkajú nevšedné chute, ktoré ešte našinci neočakávajú,“ pokračoval ďalej Marek. Okrem zvyčajných metód ako espresso prístroj, chalani ponúkajú aj filtrovanú kávu, kde sa chuťami môžete dostať na úplne iné úrovne chute kávy. Milovníci čaju určite ocenia Cascaru – čaj z kávových dužín, ktorý bol medzičlánkom pri objavení kávy ako životobudiča.

Sviečky, ktoré po zapálení zmenia farbu

Chodia sem bežní ľudia, ktorí hľadajú originálne darčeky. Maličký obchod v centre mesta, Svet gorálok, púta na seba pozornosť svojou zaujímavou a pestrou výzdobou. Svojim zákazníkom ponúka bohatý výber z bižutérie, slovenskej keramiky, alebo aj ručne maľovaného hodvábu. „V ponuke sú šperky z prírodných kameňov, ako aj rôzne zaujímavé bytové dekorácie,“ povedala majiteľka Sveta gorálok v Liptovskom Mikuláši. Veľký záujem je aj o výber sviečok, ktorý azda vyhovie každému. „Záujem je hlavne o diódové sviečky, ktoré po zapálení menia farbu,“ dodala majiteľka.

Doplnky, ktoré potešia srdce i dušu

Nenápadný obchod na okraji mikulášskeho centra zaujme už svojím názvom. V Čarovnom dome u Katky nájdeme rôzne bytové doplnky, ktoré dokážu skrášliť vašu domácnosť do posledného detailu. „Moju myšlienku som vždy zakladala na tom, aby náš obchodík ponúkal zaujímavé bytové doplnky, ktoré potešia dušu i srdiečko,“ vysvetľuje majiteľka obchodu Katka, ktorá pri výbere produktov myslí na každú maličkosť. „Väčšina produktov je z keramiky, alebo skla. Okrem toho v obchode nájdeme aj pár látkových vecí,“ dodala Katka.

Tri zaujímavé obchody v Liptovskom Mikuláši
6
Galéria
Foto: Tomáš Batiz
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM