Pavol Tomčík Hokej

KHL play off: Doneck s Lacom v bráne postúpil do semifinále konferencie

Až v siedmom rozhodujúcom stretnutí sme spoznali víťaza štvrťfinálovej série Západnej konferencie v Kontinentálnej hokejovej lige medzi ukrajinským Donbassom Doneck a lotyšským Dinamom Riga. Z postupu sa teší mikulášsky gólman v drese Donbassu Ján Laco.

Ilustračný obrázok k článku KHL play off: Doneck s Lacom v bráne postúpil do semifinále konferencie
Zdroj: Dnes24.sk

Stretnutie sa kvôli politickému napätiu na Ukrajine odohralo v bratislavskej Slovnaft aréne, kde svoje domáce duely hráva miestny HC Slovan. Necelé štyri tisícky divákov na tribúnach boli svedkami štyroch gólov. Ukrajinský Doneck zvíťazil 3:1 a celú sériu vyhral 4:3 na zápasy, vďaka čomu postúpil medzi štyri najlepšie celky Západnej konferencie. V bráne Donbassu opäť nastúpil odchovanec hokeja v Liptovskom Mikuláši Ján Laco, ktorý zneškodnil 25 striel súpera a len jediný raz inkasoval.

32-ročný Lipták v napínavej sérii proti Dinamu Riga odchytal tri celé stretnutia, v jednom prípade nastúpil do bránky po tom, ako jeho brankársky kolega Leighton v treťom zápase série inkasoval päť gólov a vo zvyšných troch dueloch hrdina majstrovstiev sveta 2012 vo Fínsku a Švédsku sedel na striedačke. Za jeho chrbát prešlo z hokejok hráčov Rigy dokopy šesť pukov.

Ján Laco vs. Dinamo Riga

1. Doneck – Riga 5:2 (Laco nechytal)
2. Doneck – Riga 3:1 (Laco nechytal)
3. Riga – Doneck 7:3 (nastúpil v 41. minúte a inkasoval dva góly)
4. Riga – Doneck 1:4 (24 zákrokov)
5. Doneck – Riga 1:2 (19 zákrokov)
6. Riga – Doneck 3:1 (Laco nechytal)
7. Doneck – Riga 3:1 (25 zákrokov)

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM