Slávka Kellová Rôzne

Klaster Liptov ponúka výhody pre obyvateľov

Obyvatelia obcí a miest združených v Klastri Liptov môžu čerpať výhody z Liptov Region Card za euro. Pre agentúru SITA to potvrdil výkonný riaditeľ klastra Ján Gemzický.

„Touto kúpou ušetria na karte až deväť eur. Vďaka nej môžu čerpať zľavy vo výške 5 až 50 percent na produktoch a službách cestovného ruchu v regióne,“ podotkol J. Gemzický. Zľavová karta zahŕňa zníženie cien na viac ako 35 produktoch cestovného ruchu.

Držitelia karty majú možnosť lacnejšie sa najesť vo vybraných reštauráciách či za menej nakúpiť v konkrétnych predajniach. Zľavy sa týkajú aj múzeí, sprievodcovských služieb, napríklad v Liptovskom Mikuláši, či lyžiarskych stredísk a akvaparkov. „Pre obyvateľov Mikuláša sme pripravili aj extra balík zliav. S predložením karty môžu získať zľavu na mestskú plaváreň vo výške 24 percent a päťpercentná zľava ich čaká na vybrané predstavenie, ktoré ponúka Dom kultúry,„ informoval J. Gemzický a dodal:// „Cieľom bola podpora podnikateľskej sféry. Zároveň sme chceli, aby obyvatelia lepšie spoznali svoj región za málo peňazí. Cena je výhodná kvôli členským príspevkom miest a obcí.“//

Zľavovú kartu si budú môcť obyvatelia kúpiť na obecných úradoch a v informačných centrách do konca novembra, podmienkou je trvalý pobyt v členských obciach a mestách klastra. Karta platí počas zimnej a nasledujúcej letnej turistickej sezóny do 14. novembra 2011. Členmi klastra sú štyri podnikateľské subjekty, 13 obcí a tri mestá. Spolupracuje s ním 80 percent ubytovateľov v Liptove.

zdroj: SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM