Michal Paška Rôzne

Klaster ponúka služby novým oblastným organizáciám

Budúcnosť Klastra Liptov, ktorý vznikol v roku 2008 ako prvá oficiálna organizácia destinačného manažmentu v SR, vidí jeho výkonná riaditeľka Darina Bartková v poskytovaní marketingových služieb novovznikajúcim oblastným organizáciám cestovného ruchu

Klaster Liptov by tak podľa nej mohol v zmenenej situácii po nadobudnutí platnosti nového Zákona o turizme zúročiť svoje štvorročné skúsenosti pri podpore rozvoja cestovného ruchu na regionálnej úrovni. „Neustále sa snažíme ešte viac zatraktívniť náš osvedčený produkt – Liptov region card a motivovať tak návštevníkov, aby získali viac zážitkov, lepšie spoznali rozmanité atrakcie a kultúrne bohatstvo Liptova," vysvetlila.

„Chceme zvýšiť počet predaných kariet zliav na rekordných 45.000 ks a urobiť tak tento projekt rentabilným. Pri plánovanom raste výnosov z vlastnej činnosti očakávam v tomto roku pozitívny hospodársky výsledok," dodala výkonná riaditeľka Klastra Liptov, ktorý bude súdnou cestou vymáhať pohľadávku 22.000 eur od obce Demänovská Dolina.

Samospráva, v ktorej katastri sa nachádza najväčšie slovenské lyžiarske stredisko Jasná, odmietla uhradiť členské príspevky v celkovej výške 22.000 eur a napriek tomu čerpala výhody člena klastra. „Preto nám nezostávalo nič iné, iba pozastaviť obci Demänovská Dolina členstvo a vymáhať neuhradenú pohľadávku súdnou cestou," dodala Bartková.

zdroj: TASR ilustračné foto: Michal Paška

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM