Pavol Tomčík Šport

Klub športovej gymnastiky v Liptovskom Mikuláši: Usporiadal II. oblastné kolo kategórie „C“ v športovej gymnastike dievčat

V dvoch telocvičniach ZŠ Okoličné sa uskutočnila počas ostatného víkendu skvelá akcia. 86 štartujúcich zo siedmich klubov Slovenska pretekalo v športovej gymnastike.

Ilustračný obrázok k článku Klub športovej gymnastiky v Liptovskom Mikuláši: Usporiadal II. oblastné kolo kategórie „C“ v športovej gymnastike dievčat
Zdroj: Dnes24.sk

Nie všetci čitatelia vedia, aký je rozdiel medzi športovou a modernou gymnastikou a tak v úvode najskôr definície týchto odvetví gymnastiky: Moderná gymnastika je jeden z mála čisto ženských športov. Jeho hlavnou charakteristickou črtou je cvičenie s náčiním: švihadlo, obruč, lopta, kužele a stuha. Športová gymnastika je naopak cvičenie na náradí a to v preskoku, cvičení na kladine, na bradlách a v akrobacii.

V Liptovskom Mikuláši sa počas víkendu uskutočnilo druhé oblastné kolo v kategórii „C“ v športovej gymnastike dievčat. Organizátorom bol z poverenia Slovenskej gymnastickej federácie domáci Klub športovej gymnastiky. Pretekalo sa v dvoch telocvičniach ZŠ Okoličné a treba uznať, že sa organizátori postarali o dokonalý priebeh v kultúrnom a čistom prostredí, čo ocenili aj účastníci druhého kola.

„Poďakovanie patrí celému organizačnému výboru, všetkým sponzorom, mestu Lipt. Mikuláš, ale aj vedeniu ZŠ Okoličné, že sme mohli urobiť súťaž v ich priestoroch, nakoľko náš klub nemá stálu a svoju telocvičňu. Na poriadanie takýchto oblastných kôl sa prešlo preto, že na samotných Slovenských pohároch začal z roka na rok chodiť až neprijateľný počet detí a preteky končievali o 19–20 tej hodine. Takže deti si musia postup na Slovenský pohár teraz vybojovať a postupujú deti, ktoré dosiahnu I. alebo II. výkonnostnú triedu a skončia približne do 10. miesta. V tomto kole reprezentovali región deti z klubu športovej gymnastiky Liptovský Mikuláš a prvý raz aj klub zo Závažnej Poruby. Je veľká škoda, že nemáme telocvičňu, kde by sme mohli mať náradie postavené, lebo takto musíme pred tréningom náradie postaviť a potom zložiť, čo je ťažké a unavujúce. Je vlastne veľmi smutné, že si nemáme ani kde vyložiť naše víťazné trofeje. Nechceme to zadarmo, ale potešil by nás už hocijaký priestor, kde by sme boli ako v telocvični,“ zdôraznila Andrea Žideková, trénerka KŠG Liptovský Mikuláš.

Výsledky zástupcov okresu Liptovský Mikuláš:

  • Kategória: JUNIORKY (2000– 01) 1. miesto: FIGOVÁ Klaudia r.2001 KŠG LM, 3. miesto: URBANOVÁ Laura r.2001 KŠG LM
  • Kategória: MLADŠIE ŽIAČKY (2005– 06) 1. miesto: JAMNICKÁ Natália r.2005 KŠG LM
  • Kategória: NAJMLADŠIE ŽIAČKY (2007– 08) 3. miesto: MACKOVÁ Adélka r.2008 KŠG LM
  • Kategória: PREDŠKOLÁČKY (2009 a mladšie) 1. miesto: KUSKOVÁ Lívia r.2009 KŠG LM
  • Kategória: ŽENY (1999 a staršie) 1. miesto: PETRÍKOVÁ Ria r.1994 KŠG LM, 2. miesto: MEDVECOVÁ Janka r.1998 KŠG LM

Autor: Pavol Tomčík st.
Foto: Andrea Žideková

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM