Slávka Kellová Kultúra

Kniha Liptova 2011: Toto sú víťazi...

Knihou Liptova 2011 sa na základe tradičnej čitateľskej ankety organizovanej Liptovskou knižnicou Gašpara Fejérpataky-Belopotockého stalo množstvom fotografií popretkávané dielo Jaroslava Šoučíka Západné Tatry – Horská záchranná služba zasahuje.

** „Toto ocenenie ma povzbudilo do ďalšej tvorby. Mám tisícky fotografií, z ktorých je ešte čo vyberať. Ani zostavovanie textov nebolo príliš zložité, lebo som to všetko zažil. Výdatne mi pomohli aj kamaráti. Zaujímavé je, že staršie zážitky si pamätám veľmi dobre, ale nové starobou rýchlo zabúdam,“** dodal s úsmevom bývalý kníhtlačiar, ktorý začal písať knihy až v pokročilom dôchodkovom veku.

[blockquote]V ka­tegórii beletrie triumfovala mladá spisovateľka Enja Rúčková z Liptovského Hrádku s tínedžerským románom pod názvom Risknem to s punkerom. „Veľmi ma tešia pozitívne ohlasy čitateľov na príbeh o maturantke stojacej na križovatke života, ktorá hľadá samu seba a svoje miesto,“ skonštatovala­.[/blockquote] ** „Čitateľská verejnosť mala možnosť výberu spomedzi 51 nominovaných titulov, ktoré boli vlani vydané alebo distribuované a splnili podmienku, že ich autori sa narodili v Liptove či sú s ním nejako inak úzko spätí, alebo sa obsah publikácií priamo dotýka Liptova. Všetky sa stávajú trvalou súčasťou nášho knižničného fondu,“** dodala riaditeľka liptovskomiku­lášskej knižnice Marcela Feriančeková.

mikulas24.sk/tasr foto: skk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM