Slávka Kellová Kultúra

Knižničný jarmok ponúka zhruba 300 kníh

Knižničný jarmok v Liptovskej knižnici G. F. Belopotockého v Liptovskom Mikuláši ponúka milovníkom čítania asi 300 kníh, ktoré si môžu na úseku beletrie a literatúry pre deti a mládež zakúpiť za symbolickú cenu 50 centov. Jarmok potrvá do konca novem

V ponuke predajných kníh nájdu čitatelia tituly zväčša s rokom vydania 1960 – 1990 z vydava­teľstiev Tatran, Spoločnosť priateľov krásnych kníh, Klub mladých čitateľov, Stopy, edície Čajka pre dospievajúcu mládež a mnohé ďalšie. Do predaja boli zaradené aj duplikáty a multiplikáty kníh, ktoré sú k dispozícii pre čitateľov na vypožičanie.

Jarmok organizuje knižnica už od roku 2007 dvakrát ročne vždy v marci a v novembri. V minulých rokoch trval len jeden týždeň. V marci počas Týždňa slovenských knižníc a v novembri vždy počas prvého týždňa pri príležitosti vzniku prvej slovenskej knižnice, ktorú v roku 1829 založil Gašpar Fejérpataky-Belopotocký v Liptovskom Mikuláši. Od minulého roka sa tradícia rozšírila na celý mesiac, aby si knihu mohlo vybrať čo najviac čitateľov.

ilustračné foto: SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM