Slávka Kellová Kultúra

Knižnicu otvoria od 1. marca

Mesačná revízia v knižnici G. F. Belopotockého v Liptovskom Mikuláši sa skončí 29. februára. Od začiatku marca tak knižnica opäť otvorí dvere svojim čitateľom, na ktorých čaká aj knižničný jarmok.

Revíziu opätovne po piatich rokoch prešlo asi 96 000 kníh. Pri otvorení sa môžu čitatelia tešiť aj na pravidelný knižničný jarmok na úseku beletrie a literatúry pre deti a mládež a zakúpiť si knihy za symbolickú cenu 50 centov. Jarmok potrvá do konca marca 2012. Do predaja sú zaradené duplikáty a multiplikáty kníh, ktoré sú k dispozícii pre čitateľov na vypožičanie.

Jarmok organizuje knižnica už od roku 2007 dvakrát ročne vždy v marci a v novembri. V minulých rokoch trval len jeden týždeň. V marci počas Týždňa slovenských knižníc a v novembri vždy počas prvého týždňa pri príležitosti vzniku prvej slovenskej knižnice, ktorú v roku 1829 založil Gašpar Fejérpataky-Belopotocký v Liptovskom Mikuláši. Od minulého roka sa tradícia rozšírila na celý mesiac, aby si knihu mohlo vybrať čo najviac čitateľov.

foto: SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM