Slávka Kellová Rôzne

Komunitná nadácia Liptov: Jún patrí iba deťom

Deň detí, organizovaný na mnohých miestach Slovenska, využila Komunitná nadácia Liptov k organizácii podujatia, ktoré zvýšilo povedomie o pomoci deťom. Myšlienku na deti ukončí 19. júna benefičný koncert.

Tvorivé dielne pre malých i väčších umožnili 1. júna deťom vytvoriť si magnetku podľa vlastných predstáv v tvorivých dielňach. Komunitná nadácia využila príležitosť pre odovzdanie symbolických šekov pre ZŠ Hradná Liptovský Hrádok, ZŠ J. D. Matejovie Liptovský Hrádok, ZŠ Hybe a Materskú školu v Liptovskom Petre. Každá škola dostala 200 eur pre podporu detí zo sociálne slabších rodín.** „Financie môžu školy použiť na pomoc deťom zo sociálne slabších rodín a preplatenie výletu, či plaveckého výcviku,“** hovorí Miroslav Trepáč, zakladateľ nadačného fondu Deti deťom, z ktorého financie smerovali. „Takéto, pre mnohých zdanlivo bežné veci, urobia týmto deťom veľkú radosť, plnohodnotné zapojenie sa do ich rozvoja a objavovania sveta aj samých seba,“ zdôrazňuje.

Nadačný fond pripravil na jún aj výročný benefičný výročný koncert ZUŠ Liptovský Hrádok – Deti deťom, ktorý sa odohrá v utorok 19. júna 2012 v kinosále Domu kultúry v Liptovskom Hrádku. „Koncert žiakov vystrieda tichá aukcia výtvarných diel, z nej a dobrovoľného vstupného sa cez Komunitnú nadáciu Liptov a jej nadačný fond Deti deťom rozdelia peniaze pre granty Základných umeleckých škôl,“ vysvetľuje myšlienku spojenia umenia, života v komunite a pomoci mladým talentovaným umelcom Trepáč.

foto: skk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM