Rôzne

Koniec tlačeniciam: Na rozšírení parkoviska pri stanici sa začne pracovať už čoskoro

Koncom tohto pracovného týždňa sa začnú práce na rekonštrukcii parkoviska pri železničnej stanici v Liptovskom Mikuláši. Už v decembri tohto roka sa nebudú musieť vodiči tlačiť pri čakaní na vlakové a autobusové spojenia.

Ilustračný obrázok k článku Koniec tlačeniciam: Na rozšírení parkoviska pri stanici sa začne pracovať už čoskoro
Foto: Slávka Kellová

Podľa zhotoviteľa sa s prácami na rozširovaní parkoviska začne vo štvrtok 21. novembra. Vodiči budú musieť tolerovať čiastočné obmedzenia. Z existujúcich 24 parkovacích miest vznikne v priebehu dvoch týždňov 48 parkovacích stá­tí.

Úpravu tejto časti mesta si vyžiadali kolízne situácie či dokonca porušovania dopravných predpisov. „Najhoršie je, keď čakáme na dcéru zo školy a vlaky meškajú. Mnohokrát sme tŕpli, či nás nechytí polícia, pretože sme stáli na mieste, na ktorom sa nesmie parkovať,“ sťažuje sa Mikulášan Milan. „Pre nedostatok miesta parkujeme aj pri neďalekej bytovke, kde nám už bolo vytknuté, že zavadziame,“ hovorí Podbrezinčanka Vladimíra.

Závorový systém je zatiaľ v nedohľadne

Liptovskomikulášska radnica zvažuje pri železničnej stanici zavedenie závorového systému, ktorý podporí obrátkovosť parkoviska. To je totiž často využívané aj na celodenné alebo niekoľkodňové státie. Na spustenie systému však ešte nebol určený dátum.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM