Správy

Koniec zbytočných návštev mestského úradu: Väčšinu agendy vybavíte elektronicky

Obyvatelia Liptovského Mikuláša budú môcť už čoskoro komunikovať s tamojším mestským úradom (MsÚ) a vybaviť si potrebné náležitosti prostredníctvom internetu. Prevažnú časť nákladov projektu elektronizácie služieb samosprávy na úrovni jedného milióna eur pokryje získaný príspevok z eurofondov.

Ilustračný obrázok k článku Koniec zbytočných návštev mestského úradu: Väčšinu agendy vybavíte elektronicky
Foto: Slávka Kellová

„Do tohto projektu sme zaradili väčšinu bežných úkonov nášho centra služieb a odborných útvarov, napríklad registrovanie daňovej a poplatkovej povinnosti, zápisy do matriky, rôzne informačné služby či oznamovacie povinnosti, agendu pri kúpe a prevode majetku,“ spresnila prednostka MsÚ Anna Rašiová.

Je to podľa nej prirodzené pokračovanie, pred štyrmi rokmi zavedeného, jednotného ekonomického systému pre mestské organizácie. „Práve naše mesto ho začalo používať ako prvé v rámci celého Slovenska. Výrazne uľahčil a sprehľadnil administratívu. Umožňuje nám efektívnejšie riadiť chod mesta a dozerať na hospodárenie jednotlivých organizácií,“ vysvetlila prednostka MsÚ.

„Bez získania externých prostriedkov by to bolo nemysliteľné, lebo takmer milión eur by sme v mestskej pokladnici a rozpočte hľadali iba veľmi ťažko. Podstatné je, aby to uľahčilo v prvom rade našim občanom vybavovanie rôznych nevyhnutných náležitostí,“ dodal liptovskomikulášsky viceprimátor Jozef Repaský.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM