Rôzne

Korčuliari, tešte sa: Hrádocká samospráva zvažuje výstavbu ľadovej plochy

Liptovskohrádocká radnica chce už na jar začať stavať na mieste niekdajšieho prírodného klziska viacúčelovú halu, ktorá bude slúžiť v prvom rade ako mestský zimný štadión s umelou ľadovou plochou. Náklady etapovitého projektu na účelovú zástavbu 1638 m2 sa pohybujú na úrovni takmer 1,2 mil. eur.

Ilustračný obrázok k článku Korčuliari, tešte sa: Hrádocká samospráva zvažuje výstavbu ľadovej plochy
Foto: Slávka Kellová

„V prvej etape chceme za 230 000 eur postaviť otvorenú ľadovú plochu s mantinelmi, osvetlením a strojovým chladením tak, aby sa na nej už o necelý rok dalo korčuľovať. Zároveň vybetónujeme podstavce, na ktoré v roku 2015 osadíme prestrešenú halovú konštrukciu. Poslednou etapou bude prístavba s hľadiskom, šatňami či reštauráciou,“ uviedol primátor Branislav Tréger.

Športový komplex by mala spravovať susediaca mestská základná škola. „Registrujeme veľký záujem nielen našich obyvateľov, ale i okolitých obcí o korčuľovanie a ľadový hokej. Viaceré partie merajú pravidelne cestu na štadióny v Liptovskom Mikuláši, Ružomberku či až do Námestova. Preto nemám obavu o naplnenie našej haly ani v popoludňajších hodinách a cez víkendy,“ pokračoval Tréger.

„Na doriešenie čaká ešte množstvo konkrétnych detailov tohto projektu, ale faktom zostáva, že už v budúcom roku chceme položiť pevné základy, na ktorých sa bude dať ďalej stavať. Púšťame sa do toho výhradne vo vlastnej réžii s tým, že sa budeme uchádzať o finančnú podporu z rozvojových fondov,“ dodal primátor Liptovského Hrádku.

Foto: ilustračné, youtube

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM