Rôzne

Krytá plaváreň je v kritickom stave: Do telocvične chodia ľudia na vlastné riziko

Zatekajúca strecha, dosluhujúca vzduchotechnika či rozpadávajúce sa okná liptovskomikulášskej mestskej plavárne donútili vedenie radnice pustiť sa už v budúcom roku do nevyhnutných opráv s predpokladanými nákladmi na úrovni 250 000 eur z vlastných zdrojov.

Ilustračný obrázok k článku Krytá plaváreň je v kritickom stave: Do telocvične chodia ľudia na vlastné riziko
Foto: Slávka Kellová

„Prenájmom mestskej športovej haly nájdeme dostatok prostriedkov na odstránenie týchto dlhodobých nedostatkov našej plavárne. Prioritou je oprava strechy a vzduchotechniky. Ak sa podarí zabezpečiť výhodných dodávateľov a zhotoviteľov, malo by zostať aj na ďalšie menšie opravy,“ vysvetlil primátor Alexander Slafkovský.

Najkritickejší je podľa vedúceho mestskej plavárne Ľubomíra Droppu stav strechy nad šatňami a telocvičňou. „Návštevníci do nej vstupujú doslova iba na vlastné riziko. Sotva pracujúca vzduchotechnika a staré ústredné kúrenie sú príčinami nadmernej vlhkosti v interiéroch. Nezostáva nám nič iné iba ich vetrať otváraním v rukách sa rozpadávajúcich okien,“ skonštatoval.

Viac ako štvrťstoročie prevádzkovaný objekt absolvoval rozsiahlejšiu rekonštrukciu pred desiatimi rokmi po havarijnom prelomení strešného nosníka. „Zamýšľanými opravami chceme predĺžiť životnosť plavárne, ktorá slúži prakticky dennodenne veľkému množstvu školákov, športovcov i širokej verejnosti,“ dodal Droppa.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM