Tomáš Batiz Správy

Kultúrny dom v Palúdzke sa dočkal rekonštrukcie: Slávnostné otvorenie so sebou prinesie bohatý program

Kultúrny dom v Palúdzke dlho neslúžil účelu na aký bol postavený. Teraz sa však situácia zmenila a po niekoľko mesačnej práci sa ukončujú rekonštrukčné práce.

Ilustračný obrázok k článku Kultúrny dom v Palúdzke sa dočkal rekonštrukcie: Slávnostné otvorenie so sebou prinesie bohatý program
Foto: Tomáš Batiz

Zastaraný kultúrny dom v Palúdzke, ktorý miestni občania využívali iba sporadicky sa dočkal rekonštrukcie, na ktorej sa v týchto dňoch dokončujú posledné zmeny. „Opravila a namaľovala sa hlavná sála spolu s vestibulom. Zrenovovala sa podlaha v hlavnej sále a tiež sa namaľovali okná. Urobila sa nová réžia a zrenovoval sa aj balkón na sedenie. Javisko prešlo kompletnou rekonštrukciou. Vymenila sa podlaha na javisku pribudli nové opony, ťahy a tiež divadelné osvetlenie. Zrekonštruovali sa aj toalety, ktoré boli v nepoužiteľnom stave,“ informuje Marek Nemec, poslanec za mestskú časť Palúdzka.

Na prácach sa okrem pracovníkov mesta podieľali aj seniori a dobrovoľníci z Palúdzky. „Momentálne sa postupne ukončujú všetky práce a tiež sa zveľaďuje okolie Palučanského kultúrneho domu. Palúdzka je mestská časť, ktorá si zaslúži kultúrny stánok a práve toto sme sa snažili docieliť,“ pokračuje Nemec.

Otvorenie kultúrneho domu v Palúdzke je naplánované na štvrtok 9. júna o 16.00hod. Pre hostí je pripravený bohatý program. „Program bude pozostávať prevažne s vystúpení detí a seniorov z mestskej časti Palúdzka. Účinkovať v ňom budú deti z MŠ Vranovská, MŠ a ZŠ Demänovská ulica a tiež seniori z Klubu seniorov Palúdzka. Okrem nich bude od prezentovaná aj projekcia ktorá zachytáva priebeh rekonštrukčných prác a k účinkujúcim sa pridá aj Folklórny súbor Váh,“ priblížil program otváracieho ceremoniálu Nemec.

FOTO: Rekonštrukcia kultúrneho domu v Palúdzke
4
Galéria
Foto: Tomáš Batiz
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM