Tlačové správy

Kúpeľňa snov II

Ako ste si vysnívali svoj život? Svoju rodinu, svoj dom... Sny sú pre niektorých len únik z reality, pre iných motivácia do budúcna. Dnes mnoho ľudí prestalo snívať. No isto každý bude súhlasiť, že najviac snov a isto i najodvážnejších majú práve deti.

Ilustračný obrázok k článku Kúpeľňa snov II
Zdroj: Dnes24.sk

(PR) – Po prvom veľmi úspešnom ročníku Kúpeľne snov, ktorá bola zameraná na žiakov umeleckých škôl Liptova, kde deti kreslili svoju predstavu o kúpeľni snov, bol tohto roku zorganizovaný druhý ročník tejto súťaže. Tentokrát bolo zadanie trošku náročnejšie a Kúpeľňa snov II sa niesla s témou Doplnky do kúpeľne snov. Preto i cieľová skupina žiakov bola zo Školy úžitkového výtvarníctva v Ružomberku.

Súťaž bola škole zadaná od prvého kvartálu tohto roku. Študenti sa teda mohli pustiť do tvorivých prác. Na konci školského roku zasadla komisia v zložení zástupcov KRT, Komunitnej nadácie Liptov, Nadačného Fondu Deti deťom, odborníka z Galérie Ľ. Fullu RBK a školy úžitkového výtvarníctva. Spoločne sa vyhodnotili práce, ktoré ďalej poputujú na výstavu do kúpeľňového štúdia v Liptovskom Mikuláši, kde si doplnky môžete vydražiť…

Súťaže sa zúčastnili hlavne žiaci 1. pomaturitného ročníka – odbor Produktová tvorba. Pod vedeních svojich pedagógov vytvorili množstvo krásnych zrkadiel a mydelničiek. Doplnky sú vyrobené rôznymi technikami. Na veľkých zrkadlách sú ručne vyrezávané rámy z masívu či drevotriesky, niektoré prírodné, niektoré lakované. Malé zrkadlá sú vyzdobené technikou pieskovanie a jedno je ručne maľované.

Komisia spoločne vybrala ručne vyrezávané zrkadlo z masívu ako víťaza spomedzi všetkých doplnkov. Jeho autorka Lenka Hanáková získa budúci rok príspevok na štipendium od kúpeľňového štúdia K.R.T. v Liptovskom Mikuláši a Komunitnej Nadácie Liptov. Víťazke blahoželáme a dúfame, že vytvorí ešte mnoho krásnych diel.

Všetky diela sú až do polovice septembra vystavené v priestoroch kúpeľňového štúdia K.R.T. v Liptovskom Mikuláši, kde sa na ne môžu prísť všetci pozrieť. A nielen to. Diela je možné si odkúpiť, stačí ponúknuť čo najvyšší finančný príspevok za vybrané dielo. Uchádzať sa o diela môžete do konca výstavy a krásne ručne robené doplnky od šikovných študentov môžu zdobiť i Váš príbytok. Všetky peniažky vyzbierané z predaja týchto výrobkov poputujú do Školy úžitkového výtvarníctva v Ružomberku. Príďte sa pozrieť, vyberte si Váš nový originálny doplnok domov a podporte kreativitu a šikovnosť detí.

Kúpeľňa snov II
12
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM