Michal Paška Futbal

Kurekovci odštartovali jarnú časť remízou

Futbalisti MFK Tatran Liptovský Mikuláš dnes na domácom trávniku privítali Senec. V stretnutí 21. kola druhej futbalovej ligy si súperi po remíze 1:1 body podelili.

Zverenci trénera Petra Kureka chcel začať cestu za záchranou v druholigovej spoločnosti už proti Sencu. Mohli tak učiniť už na začiatku, ale strela Labašku neskončila v sieti. Labaška sa pokúšal otvoriť skóre aj v 3. minúte. Úvodný gól nepadol ani o tri minúty neskôr, keď po jeho rohu hlavičkoval Líšivka. Rovnako po rohovom kope mohli skórovať aj hráči Senca, hlavička zo 14. minúty nenašla cestu do siete.

Aktívny Labaška v 20. minúte centroval na Tomka, jeho pokus zastavila pre ofsajd píšťalka rozhodcu. V 27. minúte Habai v drese Senca centroval do šestnástky, lopta nakoniec skončila v bezpečí u Šavola. V 39. minúte Labaška zahrával rohový kop, jeho lopta nenašla adresáta. Senec mal v tej istej minúte dobrú príležitosť, svoje umenie naplno predviedol Šavol.

Po prestávke skúšal v 56. minúte šťastie Kubus, jeho strelu obranca hostí vyrazil na roh. Na prvý gól čakali diváci hodinu. Nanešťastie, padol do mikulášskej bránky, jeho strelcom bol Gogolák. Domáci sa snažili o vyrovnanie. V 70. minúte vystrelil Balluch, o minútu mieril do seneckého brankára Popik. Dve veľké šance sa zrodili v 73. a v následnej minúte. Najskôr po Janecovom centri Paděra z prvej mieril nad, na druhej strane sa opäť ukázal v tom najlepšom svetle Šavol.

Mikulášania sa snažili, do konca stretnutia bola ich snaha odmenená. V 87. minúte zahrával Labaška rohový kop. Loptu predĺžil Balluch, dostala sa na hlavu Labuna a bolo vyrovnané. V prvom jasnom zápase si tak Liptovský Mikuláš body so súperom zo Senca podelil.

Peter Kurek, tréner Liptovského Mikuláša: „Remíza je pre nás šťastím. Hostia veľmi dobre, umne vykrývali priestor na vlastnej polovici ihriska. Dnes ma najviac sklamali útočníci, ktorí boli v prípravnom období ťahúňmi mužstva. Samozrejme, je to dané aj kvalitou súpera, ktorý v defenzíve pôsobil vynikajúco. Remíza je pre nás, po priebehu zápasu, určitým spôsobom aj víťazstvom.“

MFK Tatran Liptovský Mikuláš – ŠK SFM Senec 1:1 (0:0) Góly: **87. Labun – 61. Gogolák. **Divákov: 450. **Žltá karta:****** Tomko. **Rozhodovali: **Sedlák, Benko, Ličko. **Liptovský Mikuláš: Šavol – Labun, Labaška, Janec, Šupej, Tomko, Rezer (54. Popik), Kubus, Lišivka (67. Paděra), Moravčík, Fótyik (64. Balluch). **Senec: Matlák – Turčák (85. Peňaška), Trajcsik, Tomášek (78. Tarč), Timm, Hlavatovič, Bedecs, Mikulič (90. Šnegoň), Gogolák, Habai, Polgár.

ilustračné foto: autor Vyjadrenie trénera sme doplnili o 17:38 hodine.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM