Tomáš Batiz Vodný slalom

Ladislav a Peter Škantárovci: V Liptovskom Mikuláši pôjde o všetko!

Známa vodácka dvojica Ladislav a Peter Škantárovci sa už naplno pripravujú na blížiace sa Majstrovstvá Európy vo vodnom slalome. Práve pre slovenskú dvojčlennú posádku to bude posledná možnosť dostať sa na vysnívanú olympiádu.

Ilustračný obrázok k článku Ladislav a Peter Škantárovci: V Liptovskom Mikuláši pôjde o všetko!
Foto: Tomáš Batiz

Napriek niekoľkým úspechom po celom svete sa bratranci Ladislav a Peter Škantárovci nedostali vo svojej kariére na olympijské hry, ktoré sú snom každého športovca. Zmeniť to môžu už o necelý mesiac na Majstrovstvách Európy v Liptovskom Mikuláši. “Tak jasné, sú to posledné nominačné preteky. Bude to ťažké, pretože voda tu je naozaj nevyspytateľná. Budeme sa snažiť čo najviac toho ešte najazdiť, ale to sa ukáže na samotných pretekoch. Pracujeme na tom, aby nás nič neprekvapilo,” povedal Ladislav Škantár, ktorý si uvedomuje dôležitosť týchto pretekov.

Rozhodovať budú detaily

O poslednú miestenku na olympiádu sa rozhoduje medzi dvoma známymi slovenskými posádkami. V tesnom súboji zatiaľ vedú o dva body Škantárovci pred dvojicou Pavol a Peter Hochschornerovcami, ktorí sú trojnásobní olympijsky víťazi. “My sa budeme chcieť sústrediť hlavne na seba. Pre nás je dôležité, aby sme my boli spokojní s našou jazdou,” poznamenal na margo mikrosúboja Peter Škantár.

Rozhodujúcim faktorom môže byť aj divoká voda, ktorá posádkam z Bratislavy moc nevyhovuje. “Nedá sa povedať, že nevyhovuje. Je to iný charakter ako je v Čunove. V Mikuláši je ten kanál o niečo užší a voda viac pulzuje, takže je to o niečo ťažšie, hlavne čo sa týka fyzickej náročnosti,” zhodnotil ďalej Ladislav Škantár, ktorý si ďalej zaspomínal aj na rok 2007, keď práve v tomto roku bratranci Škantárovci ovládli na ME mikulášsku divokú vodu. “To bolo už dávno. Každé preteky sa idú od nuly. Konkurencia nespí a všetci sa zlepšujú. My sme už o niečo zostarli, ale na druhej strane máme o niečo viac skúseností. Budeme chcieť z toho vyťažiť maximum,” dodal.

Vodu v Riu si už vyskúšali

Začiatkom marca si úspešná dvojica v kanoe vyskúšala aj vodu v olympijskom kanály. “Je tam zas trošku iný charakter, pretože tam tá voda je dosť náročná. Dá sa povedať, že každý tréning navyše, ktorý tam absolvujeme je super. Boli sme tam dvakrát a chceme tam ísť aj po ME,” pokračoval ďalej v rozhovore Ladislav.

Najbližší program je jasný

Bratranci Škantárovci si uvedomujú fakt, že práve voda v Liptovskom Mikuláši ich môže dostať na vysnívanú olympiádu. V najbližšom čase sa chystajú naplno trénovať priamo na európskej trati v Mikuláši. “Pre nás je najdôležitejšie hlavne jazdiť na tej vode. Musíme trénovať všetky bránky a byť čo najlepšie pripravení. Teraz voda trošku stúpla, takže je to zas o niečo ťažšie, pretože si opäť na to treba zvyknúť,” zhodnotil na záver Peter Škantár.

Bratranci Škantárovci: Tréning na divokej vode v Liptovskom Mikuláši
15
Galéria
Foto: Tomáš Batiz
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM