Tomáš Batiz Správy

Letná sezóna na Liptove oficiálne odštartovala: Aké novinky prináša?

Horský región patrí k špičke v cestovnom ruchu Slovenska. V lete je na Liptove najväčší dopyt po tunajších akvaparkoch a termáloch, výletoch lanovkami, horskej turistike aj cyklistike a tiež po atrakciách pre rodiny s deťmi.

Ilustračný obrázok k článku Letná sezóna na Liptove oficiálne odštartovala: Aké novinky prináša?
Zdroj: TASR

Liptáci sa už rok hrdia sloganom Všetko je na LiptOVE. Slogan sa im stále darí viac a viac napĺňať. Pred rokom otvárali areál slovenských kultúrnych pamiatok Park Mini Slovensko a toto leto je to park svetových miniatúr Tatrapolis.

„Liptov patrí k top destináciám našej krajiny. Do vienka sme dostali nádhernú prírodu, máme tu hory, svahy, vodu ale bez pestrej ponuky atrakcií a kvalitných služieb by turisti neprichádzali a nevracali sa k nám. Našim cieľom je toto leto zvýšiť obsadenosť kapacít o ďalších desať percent, k čomu môžu prispieť aj nové ubytovacie kapacity vyššej kategórie v Jasnej a v Bešeňovej," povedal predseda predstavenstva Oblastnej organizácie cestovného ruchu Region Liptov Ján Blcháč.

Prispieť k letnej pohode dovolenkárov môže aj novinka v oblasti dopravy. Už 30. júna 2017 štartuje regionálna doprava Cyklo & Aqua Busmi. Linky budú premávať v piatok, sobotu a v nedeľu. Nová regionálna doprava kombinuje možnosť presunúť sa pohodlne k vode, teda do tunajších akvaparkov a na pláže Liptovskej Mary a vďaka prívesnému vozíku na bicykle aj dostať sa bližšie k nástupom na vybrané cyklotrasy medzi stredným a dolným Liptovom.

Za letným programom

V piatok večer bude linka zároveň záujemcov voziť aj do centra Liptovského Mikuláša za letným programom Mikuláš vás baví. V sobotu ju môžu využiť aj tí dovolenkári, ktorí chcú navštíviť Lúčky alebo si zabicyklovať na trase tzv. CykloKorytničky. Tá len nedávno získala ocenenie Inovácia Žilinského kraja.

„Už dlhodobo sa nám darí dvíhať obsadenosť regiónu, rastú nám výbery daní z ubytovania. Ak chceme naďalej rásť, musíme naďalej vytvárať nové atrakcie, akou je napríklad aj dnešný Tatrapolis a súčasne zvyšovať počet lôžok v regióne. Podstatné je vytvárať podmienky na to, aby sa k nám klienti radi vracali,“ poznamenal Ján Blcháč.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM