Slávka Kellová Rôzne

Letná škola prilákala desiatky budúcich novinárov

Desiatky stredoškolákov sa tento víkend v Ružomberku pripravujú na novinárstvo. Účastníkov školia skúsení lektori a osobnosti médií, medzi ktorými nechýba ani známa tvár TV Markíza Patrik Herman.

Počas letnej školy žurnalistiky získavajú študenti praktické zručnosti v práci s textom, zvukom a obrazom. "Tým, že účastníkom umožníme pracovať v profesionálnom rozhlasovom a televíznom štúdiu, chceme lepšie prepojiť našu univerzitu so strednými školami,“ uviedol garant štúdia žurnalistiky na Filozofickej fakulte Katolíckej univerzity Peter Olekšák. Zorganizovať druhý ročník podujatia sa podľa neho rozhodli na základe úspechu z vlaňajška. „Fakt, že medzi tohtoročnými účastníkmi nechýbajú minuloroční absolventi, je pre nás spätnou väzbou, že v práci máme pokračovať,“ doplnil Olekšák.

Na druhý ročník letnej školy sa prihlásilo vyše 50 študentov stredných škôl z celého Slovenska. Viacerí sa venujú tvorbe školských časopisov, rozhlasových vysielaní, internetových portálov, alebo uvažujú o štúdiu žurnalistiky v budúcnosti. Okrem workshopov, ktoré simulujú podmienky redakčnej práce, je pre účastníkov pripravený bohatý sprievodný program. Viac informácií je na internetovej stránke www.lsz.ku.sk.

foto: LZS

Skola_zurnalistiky_uvod
4
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM