Slávka Kellová Rôzne

Letná škola žurnalistiky už čoskoro, jeden z vás bude pri tom

Letná škola žurnalistiky začína na Katolíckej univerzite v Ružomberku už tento štvrtok 30. júna. Na účastníkov čakajú štyri dni plné spoznávania novinárskeho chlebíčka.

Letnú školu žurnalistiky v Ružomberku podporujú mnohé známe tváre. Okrem iných sa so stredoškolákmi stretne tohtoročný víťaz ankety OTO v kategórii Osobnosť televíznej publicistiky Patrik Herman. Na prelome júna a júla tak podporí druhý ročník akcie, ktorá vyškolí desiatky študentov v práci s textom, zvukom a obrazom.

Letná škola má za cieľ pomôcť nádejným novinárom pri hľadaní a spracúvaní informácií, pomocou workshopov a pod vedením skúsených lektorov. V špičkovom televíznom či rozhlasovom štúdiu stredoškoláci získajú základné zručnosti pre budúcu mediálnu tvorbu.

Vďaka portálu mikuláš24.sk bude jeden z vás pri tom. Ak ste nám napísali krátky motivačný list na tému „Prečo by ste sa chceli stať novinárom?“, zapojili ste sa do súťaže o účasť na Letnej škole žurnalistiky. Z množstva mailov sme nakoniec vybrali ten od Renáty Gašperovej z Dolného Kubína.

Srdečne gratulujeme :)

Súvisiaci článok: http://www.mikulas24.sk/clanky?…

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM