Kultúra

Letné kino na kolesách: Retro autobus premietne česko-slovenské trháky!

Z 34 zastávok po celom Slovensku sa na štyri dni zastaví retro autobus naložený česko-slovenskou filmovou nádielkou aj v Liptovskom Mikuláši. Od 24. do 27. júla sa Námestie osloboditeľov zmení na letné kino.

Ilustračný obrázok k článku Letné kino na kolesách: Retro autobus premietne česko-slovenské trháky!
Zdroj: Dnes24.sk

Je to už desať rokov čo Bažant kinematograf brázdi po slovenských mestách a spríjemňuje príjemné letné večery. Hneď od začiatku projektu v roku 2004 prišlo na outdoorové premietanie takmer 50 000 divákov. V ostatných rokoch ich počet tradične prekračuje 60-tisícovú návštevnosť.

Tento rok sa bude v Liptovskom Mikuláši už vo štvrtok 24. júla zvečerievať pri slovenskej komédii Tigre v meste z roku 2012. Film je skvelá zmes nezávislej komédie charakterových postáv a detektívneho thrilleru odohrávajúceho sa v Bratislave. V piatok 25. júla ukáže film Kandidát z československej produkcie silu médií, ktoré manipulovaním s udalosťami môžu ovplyvňovať celý svet. V sobotu 26. júla prinesie futbalovú atmosféru český snímok Okresný prebor a nedeľa 27. júla bude patriť eŠteBákovi z režisérskeho pera Juraja Nvotu v hlavnej úlohe s Jiřím Mádlom.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM