Peter Handzuš Hokej

Levi prehrali po štyroch góloch v oslabení

Hokejisti HC Lev Poprad prehrali v piatkovom stretnutí Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) na domácom ľade s Dinamom Riga 3:5, keď hostia dokázali využiť štyri presilovky.

V treťom meraní síl v prebiehajúcej sezóne tak zaznamenali s týmto súperom druhú prehru. Zverenci trénera Radima Rulíka sa v najbližšom zápase KHL predstavia na ľade klubu CSKA Moskva, ktorého trénerom je Slovák Július Šupler.

HC Lev Poprad – Dinamo Riga 3:5 (1:1, 1:2, 1:2)

Góly: 20. Nagy, 23. Mikúš (ŠPIRKO), 53. Mikúš (MEZEI) – 14. Warg, 25. Sprukts, 33., 60. Karsums, 56. Galviňš. Rozhodovali: Semjonov, Gofman – Birin, Medvedev, vylúčenia: 6:4, navyše: 10. min. Niživijs (Riga) za napadnutie zozadu, presilovky: 1:4, oslabenia: 0:0, 4395 divákov.

Zostavy:
Lev Poprad: Duba – Pilař, Mezei, Hunkes, Sigalet, Lewis, Klouček – Bartečko, Nedorost, Nagy – Špirko, Mikúš, Netík – Huna, Kristek, Chabada – DaSilva, Lundberg, Fabricius

Dinamo Riga: Holt – Galviňš, K. Redlihs, Ozolinš, J. Redlihs, Sotniekis, Rekis – Karsums, Sprukts, M. Redlihs – Lundmark, Warg, Cipulis – Niživijs, Šindel, Meja – Podzinš, Lucenius, Ankipans

Od úvodných minút bola aktivita na hokejkách domácich hráčov, no hosťujúca obrana dobre zhusťovala priestor pred brankárom Holtom. V 7. minúte sa pred neho dostal Netík, ale strelu z ľavého kruhu pohotovo kryl. O tri minúty neskôr sa do dobrej príležitosti dostal Kristek a po jeho zakončení i obranca Hunkes, stav sa však nemenil. Hostia, ktorí boli do tých chvíľ nevýrazní, udreli v 14. minúte, keď na trestnej lavici sedel Bartečko a po dorážke Warga otvorili skóre duelu – 0:1. Domáci mohli odpovedať hneď v presilovke, Holt však podržal svoj tím. Vyrovnanie predsa len prišlo v záverečných sekundách prvej tretiny, keď sa v páde presadil Nagy – 1:1.

Do druhého dejstva vstúpili lepšie domáci hokejisti a v 23. minúte ich po prvý raz poslal do vedenia Mikúš, ktorý zužitkoval prihrávku Špirka spoza bránky. Radosť z vedúceho gólu netrvala dlho, pretože hostia z Rigy o dve minúty neskôr využili početnú výhodu o jedného muža. Po vyšachovaní domácej obrany zakončil do odkrytej časti bránky Sprukts – 2:2. Presne v polovici stretnutia mal gól na hokejke hosťujúci Ozolinš, ale v samostatnom úniku nedokázal prekonať Dubu. Na druhej strane poslal hráčov Rigy opäť do vedenia Karsums, strelou z ľavého kruhu prekvapil Dubu, ktorému vypadol puk z lapačky – 2:3.

V tretej tretine sa tempo hry vystupňovalo a hra sa prelievala z jednej strany na druhú. V 47. minúte sa do dobrej príležitosti dostal domáci Fabricius, Holt však kryl jeho strelu z pravej strany. O tri minúty sa dostal puk k voľnému Hunovi na modrej čiare, ani po jeho delovke puk neskončil v sieti. „Levi“ si v ďalšom priebehu svojou aktivitou vypracovali presilovú hru, ktorú využil v 53. minúte Mikúš, keď strelou švihom takmer od modrej čiary prekonal Holta – 3:3. Hostia neprepadli panike a o ich štvrtý gól sa postaral štyri minúty pred koncom duelu obranca Galviňš, ktorý poslal puk pomedzi Dubove betóny – 3:4. Bodku za stretnutím dal v 60. minúte počas presilovky Karsums.

Radim Rulík, tréner Popradu: „Hrali sme s dobrým súperom, ktorý mal dobrý pohyb. Keď sme vyrovnali na 3:3, tak už sme tento duel nemali stratiť. Žiaľ, dostali sme taký gól, aký sme dostali.“

Pekka Rautakallio, tréner Dinama: „Som rád, že sme odohrali dobrý zápas, prakticky vo všetkých troch tretinách. Hráči zahrali to, čo som od nich očakával a s ich predvedeným výkonom som spokojný.“

Text: TASR Foto: Rado Dudáš

Levi prehrali po štyroch góloch v oslabení
1
Galéria
lev-riga
44
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM