Tomáš Batiz Futbal

Liptáci bodovali v hlavnom meste: Slovan zdolali vysoko 5:2

Futbalisti Liptovského Mikuláša odohrali prvý zápas v rámci nadstavbovej časti, keď sa predstavili na ihrisku bratislavského Slovana. Zverenci Jozefa Kostelníka súperovi nič nedarovali a vyhrali jasne 5:2.

Ilustračný obrázok k článku Liptáci bodovali v hlavnom meste: Slovan zdolali vysoko 5:2
Zdroj: Dnes24.sk

Skvelý vstup do zápasu mali práve Liptáci, ktorí už v 10. minúte išli do vedenia po góle Jasenovského. Tatran sa do dobrej šance dostal aj o pár minút, ale Jasenovského tento krát pozastavil asistent rozhodcu, ktorý signalizoval postavenie hráča mimo hry. Slovan azda z prvej vážnejšej šance vyrovnal na 1:1, keď v 27. Šefčík prestrelil vybiehajúceho Macíka. V prvom polčase videla hŕstka divákov ešte jeden gól a to na domácej strane. Pokus Saba z väčšej diaľky skončil pár minút pred koncom druhého polčasu v mikulášskej brá­ne.

V druhom polčase Tatran herne dominoval. Už v 47. minúte sa hlavou po rohovom kope presadil Šimún, ktorého o pár minút doplnil Papaj, ktorý poslal Liptákov opäť do vedenia. Zverenci Jozefa Kostelníka boli herne lepší aj v ďalšom priebehu hry. V 70. a v 75. minúte sa strelecky presadil Gerec, ktorý v priebehu piatich minút upravil na konečných 2:5.

Jozef Kostelník, tréner MFK Tatran: „Odohrali sme výborný zápas proti nepríjemnému súperovi. Dobre sme kombinovali, vytvárali si šance a pri lepšej efektivite mohlo byť naše víťazstvo ešte výraznejšie.“

Góly: 27. Šefčík, 42. Sabo – 10. Jasenovský, 47. Šimún, 56. Papaj, 70. Gerec, 75. Gerec

MFK Tatran Liptovský Mikuláš: Macík – Šimún, Kucharčík, Papaj, Gerec (86. Vandraško), Mizerák, Laco (74. Hirka), Staš, Jasenovský, Lišivka ©, Pastva

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM