Romana Buganová Futbal

Liptáci na domácej pôde: Spišiakom podľahli, komentár nového trénera

Futbalisti Liptovského Mikuláša odohrali vo sviatočný utorok zápas 8. kola DOXXbet ligy, v ktorom nestačili na súpera zo Spišskej Novej Vsi.

Ilustračný obrázok k článku Liptáci na domácej pôde: Spišiakom podľahli, komentár nového trénera
Zdroj: Dnes24.sk

Mikulášski futbalisti pod vedením nového trénera Antona Šoltisa nastúpili do prvého polčasu aktívnou hrou, ktorou sa snažili už v úvode skórovať.

V 7. minúte sa do dobrej šance dostal Jasenovský, následne sa neujala ani šanca Pastvu, ktorému sa nepodarilo skórovať. Domáci hráči aj v závere prvého polčasu kontrolovali hru, avšak k vážnejším šanciam sa už nedostali. „Mali sme zviazané nohy a dá sa povedať, že nám trošku viazla kombinácia. Dostali sme do menších šancí, ale určite nám chýbal dôraz v pokutovom území. Treba určite vyzdvihnúť v prvom polčase nasadenie a aktivitu hráčov,“ vyjadril sa k prvému polčasu tréner Liptákov Anton Šoltis.

Druhý polčas otvoril dobrou šancou mladý Staš, ktorý v úniku na hosťujúceho brankára neskóroval. Zlomový moment v zápase prišiel v 57. minúte, v ktorej domáci Kucharčík dostal červenú kartu za zakázanú hru rukou v pokutovom území a rozhodca odpískal pokutový kop, ktorým Čekovský poslal hostí do vedenia.

„Chlapci práve po tomto momente paradoxne ožili a súpera sa trošku musel začať aj obávať o výsledok. V desiatich sme pôsobili viac uvoľnenejšie čo sa prejavilo aj na samotnej hre,“ pokračoval s hodnotením zápasu Šoltis.

Domáci hráči vyrovnali v 67. minúte, keď po centri Papaja dopravil loptu za chrbát brankára Laco. O pár minút neskôr mohol poslať prvýkrát do vedenia Liptákov Gerec, ktorému chýbali len centimetre. Staré známe nedáš, dostaneš sa ukázalo po obrovskej šanci Gereca, keď hostia z následného protiútoku uzavreli gólom Zekucia na konečných 1:2.

„My sme samozrejme chceli v dnešnom zápase bodovať, ale to sa nám nakoniec nepodarilo. V úvode druhého polčasu sme neustrážili jednu situáciu, z ktorej nám súper dostatočne potrestal. Po vylúčení sme síce dokázali vyrovnať na 1:1, ale v závere po našej veľkej šanci sme inkasovali,“ dodal k zápasu tréner Anton Šoltis, pre ktorého to bol prvý zápas v klube MFK Tatran Liptovský Mikuláš.

foto: MFK Tatran

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM