Tomáš Batiz Hokej

Liptáci prehrali s Detvou: Rozhodol nezvládnutý záver tretej tretiny

Hokejisti Liptovského Mikuláša po prvýkrát v baráži o Tipsport ligu prehrali. Na domácom ľade podľahli Detve.

Ilustračný obrázok k článku Liptáci prehrali s Detvou: Rozhodol nezvládnutý záver tretej tretiny
Foto: Tomáš Batiz

Liptákov poslal už v 3. minúte do vedenia Piatka, ale už o pár sekúnd Detva vyrovnala, keď Durného v bráne prekonal Hrušík. V rýchlom tempe hra pokračovala. V 6. minúte sa dostal do šance M. Sukeľ, ale ten minul len tesne ľavú tyč súperovej brány. Domáci Detvu v prvej tretine herne prevyšovali, ale skóre sa nemenilo ani po strele M. Sukeľa, ktorý poslal puk iba od tyče.

Vyrovnaná druhá časť

Druhú tretinu začali lepšie zverenci Róberta Spišáka. Po dvoch minútach hry pohrozil z prvej Langhammer, ale Orčík bol pozorný. Na opačnej strane pohrozil Videlka, ale s jeho pokusom si poradil Durný, ktorý zastupoval v mikulášskej bráne zraneného Nagyho. Prvá vážna šanca pre hostí prišla v 35. minúte, ale rýchly protiútok zastavil mikulášsky brankár.

Nezlvádli záver

Skóre sa na Liptove menilo až v tretej tretine, presnejšie v 47. minúte, v ktorej Ri. Huna spomedzi kruhov mieril presne. V 51. minúte mohol vedenie domácich poistiť Cibák, ale ten z podobného miesta ako Ri. Huna mieril iba do Orčíka. Záver tretej tretiny Liptáci nezvládli. Najskôr v 55. vyrovnal na 2:2 Škvaridlo, o pár sekúnd neskôr dokonal obrat Detvy Videlka, ktorý sa na dvakrát pred Durným nemýlil.

MHK 32 Liptovský Mikuláš – HC 07 Detva

  • Góly a asistencie: 3. Piatka (Kadlubiak), 47. Ri. Huna (Piatka, Ro. Huna) – 5. Hrušík (Poliaček, Petro), 55. Škvaridlo (Gašpar, Žilka), 57. Videlka (F. Fekiač)
  • MHK 32 Liptovský Mikuláš: Durný – Bagin, Stehlík, Luža, Nádašdi, Šiška, Moravčík, Kadlubiak, Mezovský – Vybíral, Cibák, Langhammer – Kriška, M. Sukeľ, Uram – Lištiak, Kabáč, J. Sukeľ – Ro. Huna, Piatka, Ri. Huna
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM