Tomáš Batiz Hokej

Liptáci privítajú železiarov z Košíc: Na ľade aj bývalí mladí reprezentanti

Hokejisti Liptovského Mikuláša privítajú v rámci 12. kola atraktívneho súpera z východu. Divákom sa počas prestávky predstaví slovenská reprezentácia v sledge hokeji.

Ilustračný obrázok k článku Liptáci privítajú železiarov z Košíc: Na ľade aj bývalí mladí reprezentanti
Zdroj: TASR

Na hráčov Liptovského Mikuláša čaká aktuálny líder Tipsport extraligy. Liptáci s odhodlaním na domácom ľade bodovať.

Využiť nabitý program Košíc

Košickí hokejisti sa po postupe zo základnej skupiny hokejovej Ligy majstrov predstavia cez týždeň vo Švajčiarsku v odvetnom zápase šestnásťfinále proti Fribourgu. V Liptovskom Mikuláši teda Košičania nastúpia len po niečo viac, ako 60 hodinách a dlhej ceste späť z krajiny helvétskeho kríža. Dôležitú úlohu zohrá aj fakt ako v tomto zápase uspejú a či dokážu cez náročnú prekážku po sľubom výsledku doma 1:1 postúpiť. Liptáci by ale v domácom prostredí mohli využiť miernu únavu hostí.

Lákadlom Ladislav Nagy či Marek Bartánus

Fanúšikovia Liptákov sa môžu v tomto zápase tešiť na viacero známych slovenských hokejistov. Najväčším lákadlom je určite Ladislav Nagy, ktorý odohral množstvo zápasov v NHL či KHL a je držiteľom zlata z MS 2002. To znamená, že v tomto dueli uvidíme až troch bývalých majstrov sveta. Okrem neho je ďalším hráčom, na ktorého sa oplatí prísť pozrieť Marek Bartánus, mikulášsky odchovanec pôsobiaci v drese oceliarov. Marek v sezóne 2009/10 pôsobil v rodnom Mikuláši, kde sa stal najlepším strelcom základnej hracej časti extraligy.

Na ľade štvorica hráčov s bronzovými medailami z MS 20 roku 2015

V tomto zápase sa na Liptove predstaví až štvorica hráčov z vydarených majstrovstiev sveta dvadsaťročných z roku 2015. V drese Mikulášanov sú to Matúš Sukeľ a Michal Kabáč, ktorý strelil víťazný gól vo štvrťfinále proti Česku. V drese Košíc sú to obranca Branislav Pavúk a útočník Dávid Šoltés, ktorý sa gólovo presadil v pamätnom zápase o bronz proti Švédom. Za Martinom Réwayom sa stal s bilanciou 2+1 druhým najproduktívnejším hráčom Slovenska, keď si túto pozíciu delil s Petrom Cehlárikom.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM