Tomáš Batiz Hokej

Liptáci proti Skalici: Po celý zápas dominovali a zaslúžene vyhrali

Hokejisti Liptovského Mikuláša privítali na domácom ľade Skalicu. Líder baráže nezaváhal a pripísal si tri body.

Ilustračný obrázok k článku Liptáci proti Skalici: Po celý zápas dominovali a zaslúžene vyhrali
Foto: Tomáš Batiz

Počas celej prvej tretej tretiny boli aktívnejší domáci, ale tí sa trápili v koncovke, keďže skalického brankára vo väčšine prípadov “ohrozili” iba z nahodených pukov od modrej. Skóre zápasu sa menilo v 13. minúte, keď práve nahodený puk sa od Cibáka odrazil do hosťujúcej brány. V prvej vážnej šanci sa Liptáci ocitli pár sekúnd po góle – najskôr Sukeľ zlyhal backhandom v tutovke, následne sa Košút vyznamenal lapačkou po zakončení Vybírala. Skóre sa mohlo meniť v závere prvej tretiny, v ktorej sa individuálne presadil Piatka, ale puk za chrbát skalického brankára nedostal.

Presná strela Hunu

V druhej tretine sa hra na štadióne v Liptovskom Mikuláši výrazne nezmenila. Domáci boli herne lepší, ale strelecky sa opäť trápili. V 28. minúte mal šancu M. Sukeľ, ale ten so svojou strelou z pravej strany neuspel. Skóre sa nakoniec menilo až v závere druhého dejstva, keď tri minúty pred jeho koncom zvýšil na 2:0 nechytenou strelou Ro. Huna.

Bezgólový záver

Do tretej tretiny vstúpili lepšie hostia, ale strela Romančíka brankára Durného neprekvapila. Na opačnej strane o štyrmi minúty to skúšal Uram, ale gólovo nepochodil. Prvá vážna šanca hostí prišla až v 49. minúte, v ktorej Drahodar preveril tvrdou strelou Durného. V závere zápasu mal dve dobre šance Stehlík, ale ten už stav zápasu nezmenil.

MHK 32 Liptovský Mikuláš – HK Skalica 2:0 (1:0, 1:0, 0:0)

  • Góly a asistencie: 12. Cibák (Kadlubiak, J. Sukeľ), 36. Ro. Huna (Ri. Huna)
  • MHK 32 Liptovský Mikuláš: Durný – Bagin, Stehlík, Luža, Nádašdi, Šiška, Moravčík, Kadlubiak, Mezovský – J. Sukeľ, Cibák, Langhammer – Kriška, M. Sukeľ, Uram – Lištiak, Kabáč, Vybíral – Ro. Huna, Piatka, Ri. Huna
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM