Tomáš Batiz Hokej

Liptáci sa trápia v zakončení: Čo na to hovorí tréner Paukovček?

Hokejisti Liptovského Mikuláša sa trápia najmä v koncovke. V tejto sezóne nastrieľali takmer najmenej gólov z celého 10-členného pelotónu tímov Tipsport ligy.

Ilustračný obrázok k článku Liptáci sa trápia v zakončení: Čo na to hovorí tréner Paukovček?
Foto: Tomáš Batiz / Zdroj: Dnes24.sk

V osemnástich zápasoch strelili zverenci Pavla Paukovčeka 40 gólov, čo člení v priemere 2,2 gólu na zápas. Spomedzi všetkých tímov v Tipsport lige si vedú horšie iba Detva (28) a mladíci z reprezentáci­e (32).

Prehry o gól

Posledné tri zápasy prehrali Liptáci iba o jeden gól. Najskôr na domácom ľade nestačili na Nitru, po prehre 1:2, následne rovnakým výsledkom prehrali aj v Poprade a naposledy proti Bystrici získali po výsledku 2:3 pp iba jeden bod. „Keď nedáte gól nemôžete vyhrať. My dáme jeden dva góly. Asi iba v troch zápasoch sme dali viac ako tri góly, kde sme našťastie aj vyhrali,“ skonštatoval Pavol Paukovček, tréner Liptovského Mikuláša.

Strata bodov

Súťaž je dlhá, ale na druhej strane veľmi vyrovnaná. O postupe do playoff budú rozhodovať aj najmenšie bodové rozdiely a práve tieto straty bodov môžu Liptákov v konečnom dôsledku ešte veľmi mrzieť. „Proti Bystrici sme sa už viac tlačili do brány. Na tréningoch sa viac zameriavame na útočenie, tak dúfame, že sa to zlepší,“ dodal Paukovček.

Bod z posledného zápasu zabezpečil Liptovského Mikulášu Rudolf Huna, ktorý pár sekúnd pred koncom vyrovnal na 2:2. „Nasadenie všetko je, ale nebodujeme tak ako by sme chceli. Snažíme sa na tréningu, aj tej streľby je dosť, no asi už treba hľadať chybu niekde inde,“ zhodnotil Huna.

Mikulášania sa možno strelecky chytia v najbližších zápasoch. Nebudú to mať však vôbec ľahké. Najskôr vycestujú do Žiliny, následne sa predstavia u priebežného lídra z Trenčína.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM