Slávka Kellová Hokej

Liptáci sú zatiaľ druhí

Hokejisti MHK 32 Liptovský Mikuláš majú dve kolá pred koncom základnej časti I. ligy na konte 77 bodov a do play-off môžu vstúpiť z druhého miesta.

Prvenstvo si v dlhodobej časti z predchádzajúceho ročníka zopakovali Piešťanci a môžu bojovať o obhajobu celkového víťazstva a postup do baráže o extraligu s posledným tímom najvyššej súťaže. Po 36 odohraných stretnutiach majú Piešťany na svojom konte 85 bodov a náskok ôsmich bodov pred druhým Liptovským Mikulášom, oba tímy ešte môžu získať maximálne šesť bodov.

Liptáci ešte zvedú boj o 2. priečku so Spišskou Novou Vsou, ktorá zaostáva o jeden bod. Na opačnom póle tabuľky je už istým zostupujúcim do II. ligy HK Brezno, ktoré síce v stredu v dohrávke uspelo v Michalovciach, avšak stratu na predposledný Dolný Kubín už v závere nemôže zmazať.

V závere základnej časti bude ešte zaujímavý boj o postup do osmičky pre play-off. Istotu majú okrem vedúcej trojice ešte Bardejov, Detva a Trnava, o posledné dve miestenky budú bojovať Senica, Trebišov, Topoľčany, Považská Bystrica a Michalovce, ktoré si však situáciu skomplikovali poslednými dvoma domácimi prehrami s Trebišovom a Breznom. Play-off sa začína 29. januára a víťaz I. ligy by mal byť známy najneskôr 1. marca 2011.

zdroj: SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM