Tomáš Batiz Hokej

Liptáci v dôležitom súboji: Šesťbodový zápas s Martinom

Hokejisti Liptovského Mikuláša odohrajú zápas 24. kola. Súperom Liptákov bude hokejisti z Martina.

Ilustračný obrázok k článku Liptáci v dôležitom súboji: Šesťbodový zápas s Martinom
Foto: Tomáš Batiz / Zdroj: Dnes24.sk

V nedeľu čaká na priaznivcov Tipsport Ligy 24. kolo. V ňom narazí Liptovský Mikuláš, v krajskom derby a zároveň veľmi významnom zápase, na Martin. Súboj tabuľkových susedov sa začína o 17:00. Podarí sa hráčom z Liptova zabodovať v Turci?

Kľúčový duel pre Liptákov

Liptovský Mikuláš sa momentálne nachádza na 6. mieste, so ziskom 32 bodov. Náskok na tímy, ktoré sú pod Liptákmi sa zmenšuje. Posledné Nové Zámky strácajú na Mikuláš 4 body, Poprad z 9. priečky len 2 body, Trenčín a Martin len 1 bod. Martinčania pritom odohrali o štyri stretnutia menej. Liptáci si teda veľmi dobre uvedomujú o čo v tomto stretnutí budú hrať, čo môžu získať a naopak ako veľmi môže po prípadnom zaváhaní stratiť. Boj a play-off sa stupňuje, stred a koniec tabuľky je nabitý, každé víťazstvo bude cenné o to viac ak pôjde o takéto šesťbodové zápasy.

Špeciálny zápas pre Kaduru či Poliačeka

Dres Martinčanov obliekajú aj dvaja odchovanci Mikulášskeho hokeja, jeden z nich dokonca ešte túto sezónu začal v drese Liptákov. Reč je o dvoch útočníkoch, Dominikovi Kadurovi a Františkovi Poliačekovi. Obaja hráči momentálne trávia svoje hokejové roky v Martine. V aktuálnej sezóne zaznamenali veľmi slabý štart. František Poliaček si v štrnástich zápasoch pripísal len jeden bod za asistenciu, Dominik Kaduru v šiestich stretnutiach strelil len jeden gól. Hrozbou pre Liptovský Mikuláš budú určite iní hráči.

Prvé stretnutie lepšie pre Martinčanov

V prvom meraní síl v aktuálnej sezóne Liptáci prehrali na ľade Martinčanov futbalovým rozdielom 1:0. V súboji, ktorý na nás čaká dnes večer je nepravdepodobné, že sa tento výsledok zopakuje. Martinčania v posledných dvoch zápasoch prehrali, strelili len jeden gól, čo znamená, že sa nachádzajú v slabšej forme. Naopak Liptáci strieľajú gólov dosť, ale čo je horšie, aj veľa inkasujú aj, keď v poslednom zápase v Bystrici prehrali len 2:1, no s jedným streleným gólom sa vyhráva len ťažko. Je na čase aby sa prebudila prvá útočná formácia Liptákov a začala znovu dávať góly a ťahať svoj tím za výhrami.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM