Tomáš Batiz Hokej

Liptáci v neľahkej situácii: Podarí sa im ešte dostať do playoff?

Hokejisti Liptovského Mikuláša sú v neľahkej situácii. Podarí sa im dosať medzi najlepšiu osmičku a postúpiť do playoff?

Ilustračný obrázok k článku Liptáci v neľahkej situácii: Podarí sa im ešte dostať do playoff?
Foto: Tomáš Batiz

Do konca základnej časti Tipsport ligy ostáva odohrať desať zápasov. Mikulášania strácajú na ôsme Nové Zámky štyri body, no pri ich aktuálnej maródke a náročnými súpermi, to môže byť ešte náročný boj.

Poriadna maródka

Trénerovi Pavlovi Paukovčekovi robí starosti najmä maródka v tíme. Podľa oficiálnej webstránky mikulášskeho klubu, sú zranení až siedmi hráči. Zlomená ruka vyradila zo zostavy Mareka Urama. Ochorenie trápi Richarda Rapáča, ktorý v posledných zápasoch bol výraznou útočnou oporou Mikulášanov, keď sa podpísal pod viaceré strelené góly.

V poslednom domácom zápase proti Popradu Liptáci takmer siahali na body. Na ľade odovzdali takmer všetko, no na nekompletné štyri formácie sa žiaľ najvyššia slovenská hokejová súťaž hrať nedá. „Napriek prehre musím vyzdvihnúť nasadenie môjho mužstva. Hrali sme v oklieštenej zostave, keď sme sa nenazbierali ani na štyri formácie. Hráči nechali na ľade srdce a svoje umenie,“ vyzdvihol výkon svojich hráčov po prehre 1:3 s Popradom Pavol Paukovček, tréner Liptákov.

Bez Sukeľa

Mikulášania odohrajú tento týždeň tri náročné zápasy. Už v stredu 7. februára sa predstavia na ľade Banskej Bystrice, následne ich čakajú dva domáce stretnutia – piatok privítajú Žilinu, o dva dni neskôr Trenčín. Zo zápasovej súpisky pre najbližšie zápasy si môže tréner Paukovček vyškrtnúť meno MatúŠ Sukeľ, ktorý sa spoločne so slovenskou hokejovou reprezentáciou presunul do dejiska ZOH 2018 v Pjončangu.

Malou náplasťou a zároveň športovou motiváciou pre Liptovský Mikuláš môžu byť najbližší súperi hokejistov Nových Zámkov. Tí sa tento týždeň predstavia v Košiciach a vo Zvolene, doma privítajú lídra z Nitry.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM