Pavol Tomčík Šport

Liptáčka Medlová zakončila majstrovstvá sveta skvelým 4. miestom v Big air!

Snoubordistka Klaudia Medlová (21) z Liptovského Mikuláša zakončila vydarený svetový šampionát v rakúskom Kreischbergu výborným štvrtým miestom v disciplíne Big air.

Ilustračný obrázok k článku Liptáčka Medlová zakončila majstrovstvá sveta skvelým 4. miestom v Big air!
Zdroj: Dnes24.sk

Zverenka trénera Mareka Hliničana tak takmer identicky nadviazala na tretie miesto, ktoré cez týždeň vybojovala v Slopestyle. Pretekárka Snowboard klubu Jasná postúpila do šesťčlenného finále z piatej semifinálovej pozície. Konečná štvrtá priečka je v konkurencii 15 jazdkýň veľkým povzbudením pred blížiacimi sa kolami Svetového pohára v kanadskom Stonehame (od 18.2.), resp. americkom Park City (od 25.2.).

Marek Hliničan (tréner) pre TASR: „Vzhľadom na to, že Klaudia mala bolestivo narazený priehlavok, je 4. miesto a ‚zemiaková‘ medaila úspechom. Noha jej opuchla a bude potrebovať dvoj až trojtýždňový oddych vrátane rehabilitácie a regenerácie celého tela, pretože má okrem nohy doudierané aj rameno. Dnešné finále išla so sebazaprením, ozývali sa jej bolesti a čo sa týka skokov, musela improvizovať. Myslím, že je jednou z najúspešnejších snoubordistiek na tomto šampionáte, čo vypovedá o mnohom. Mňa veľmi milo prekvapila, bronz v slopestyle a teraz štvrté miesto… to keby mi niekto pred MS povedal, by som ho vysmial.“

Finále disciplíny Big air

1. Elena Könzová (Švajč.) 157,75 b.
2. Merika Enneová (Fín.) 148,75
3. Sina Candrianová (Švajč.) 143,25
4. Klaudia Medlová (SR) 136,75
5. Lia-Mara Böschová (Švajč.) 126,50
6. Urška Pribošičová (Slovin.) 63,50

Foto: Natália Šlepecká

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM