Tomáš Batiz Šport

Liptáčka Vlhová: Na pretekoch vo Flachau bude štartovať s číslom 3

Rodáčka z Liptovského Mikuláša bude na večerných pretekoch Svetového pohára vo Flachau štartovať s číslom 3.

Ilustračný obrázok k článku Liptáčka Vlhová: Na pretekoch vo Flachau bude štartovať s číslom 3
Zdroj: TASR

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová si chce v slalome Svetového pohára vo Flachau napraviť chuť nielen po súťaži v Kranjskej Gore. Za sklamania ročníka označila aj podujatia v Lienzi, Osle a Záhrebe, ktoré predchádzali víkendu v slovinskom stredisku.

„Sklamanie je vždy, keď nedám moju jazdu a spravím nejakú chybu. Sezóna ide zatiaľ dobre, ale mohla by ísť aj lepšie. Je to rôzne, každé preteky prežívam ináč a takisto aj neúspechy. Niekedy to odíde hneď, inokedy to hnevá dlhšie. Zabudnem na to, ale Záhreb a Lienz ma ešte trošku hnevajú. Snažím sa však pozerať dopredu a neriešiť to, čo bolo, lebo to už človek nemôže zmeniť,“ povedala Vlhová.

Dlhodobo sa nechce nechať ovplyvniť ani úspechmi. Najväčší v tejto sezóne dosiahla v novembri víťazstvom v slalome v Levi: „Keď sa niečo podarí v jeden deň, na druhý to už je minulosť. Samozrejme, emócie sú ešte vo mne.“

S cieľom napraviť si chuť

Kalendár SP po Novom roku ani nedáva priestor, aby sa lyžiarky mohli dlhší čas obzerať dozadu. Po nedeľňajšom slalome v Kranjskej Gore bol k dispozícii jediný deň voľna a už v utorok sú na programe ďalšie preteky v rakúskom rezorte. „Teším sa, lebo si chcem napraviť chuť. Som zvyknutá na cestovanie, aj keď všetky tieto presuny sú náročné. Treba si čo najviac oddýchnuť, zregenerovať a pošetriť sily. Je náročné presúvať sa, baliť sa, pomedzi to trénovať a ešte aj letieť. Zatiaľ to vnímam dobre, telo ako keby mi horúčkou po Osle dalo výstrahu, ale prešlo to. Niekedy som z cestovania unavená, nie psychicky, ale fyzicky. Som vyššia, takže sa mi necestuje jednoducho,“ uviedla slovenská reprezentantka.

S číslom 3

Slalom vo Flachau je špecifický profilom trate s viacerými vlnami, okrem toho sa koná v najneskoršom čase v seriáli. Prvé kolo sa začne o 18.00 h, druhé o 20.45 h. Pre Vlhovú, ktorá bude v rakúskom stredisku štartovať s číslom 3, to na dva dni znamenalo zmenu režimu. „Každý deň sa snažím hodinu poobede spať, nie viac, a potom osem, deväť hodín v noci. Niekedy sa to nedá naplánovať. Niekedy mám program, že si ľahnem o pol desiatej do postele. Musím nastaviť môj organizmus, tieto dni pôjdem spať trošku neskôr a pospím si dlhšie,“ dodala Vlhová.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM