Tomáš Batiz Šport

Liptáčka Zuzana Stromková ovládla Európu: Pódium ma neskutočne potešilo!

Rodáčka z Liptovského Mikuláša Zuzana Stromková má dôvod na úsmev. Akrobatická lyžiarka triumfovala na európskom pohári.

Ilustračný obrázok k článku Liptáčka Zuzana Stromková ovládla Európu: Pódium ma neskutočne potešilo!
Zdroj: TASR

Slovenská olympionička Zuzana Stromková vyhrala preteky v disciplíne slopestyle európskeho pohára FIS v talianskom stredisku Sieser Alm. „Teší ma, že som sa mohla zúčastniť a vyhrať EP. Pôvodne som ani nemala v pláne štartovať, keďže mám dostatok bodov na to, aby som mohla jazdiť svetové poháre, ale chcela som si vyskúšať trať,“ uviedla olympionička Zuzana Stromková, ktorú prvé miesto potešilo. „Z pódia a hodnotenia rozhodcov sa veľmi teším, pretože som vyhrala skoro o 20 bodov, čo som pri konkurencii, ktorá tam bola vôbec nečakala,“ dodala.

O pár dní štvrté miesto

O pár dní rodáčka z Liptovského Mikuláša štartovala na ďalšom preteku Európskeho pohára FIS v disciplíne slopestyle, kde obsadila štvrté miesto. „Na druhom preteku sa zmenilo počasie a pre sneženie bola príliš slabá rýchlosť na veľké skoky. Svoju jazdu som odišla na malých skokoch, ktoré som si v tréningu vyskúšala iba jednou jazdou. Nepodarilo sa mi chytiť poriadne grab a ušlo mi pódium o bod,“ zhodnotila Stromková po druhom preteku.

Najbližšie Svetový pohár vo Švajčiarsku

Kolotoč pretekov sa pre 25-ročnú Liptáčku ešte zďaleka nekončí, už o pár dní štartuje na Svetovom pohári vo Švajčiarsku. „Priamo z Talianska odchádzam na Svetový pohár do švajčiarskej Silvaplany, potom som pozvaná do Rakúska na Nine Queens. Cez Veľkonočné prázdniny robíme s dvoma kamarátkami camp MOVE UP Sport and English v Jasnej, ktorý bude zameraný na deti,“ vysvetlila na záver Stromková.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM