Tomáš Batiz Vodný slalom Vodný slalom

Lipták Grigar odchádza na olympiádu: Najviac sa teším na návštevu prezidenta

Slovenská reprezentačná výprava už v najbližších dňoch vycestuje do dejiska tohtoročnej letnej olympiády. Liptovský Mikuláš bude hrdo reprezentovať kajakár Jakub Grigar.

Ilustračný obrázok k článku Lipták Grigar odchádza na olympiádu: Najviac sa teším na návštevu prezidenta
Foto: Tomáš Batiz

Mladý, ešte len 19-ročný Jakub Grigar, už v najbližších dňoch vycestuje do Ria. Pred samotným odchodom čaká úspešného Liptáka ešte jedna milá povinnosť, na ktorú sa špeciálne teší. „Ešte pred odletom ideme skladať sľub k prezidentovi. Som celkom zvedavý ako to tam bude vyzerať. Je to pre mňa niečo nové, pretože máme všetko predpísané, čo musíme mať oblečené a podobne. Teším sa veľmi na tú návštevu, ale aj na to, že ideme takto skladať vernosť nášmu štátu,“ povedal pred odchodom Jakub Grigar.

Chcú najazdiť kanál

Počas letnej prípravy si Grigar divokú vodu v Riu už vyskúšal. Pred štartom olympiády chce vyladiť posledný chyby. „Ideme približne tri týždne pred pretekom, pretože chceme ešte stihnúť čo najlepšie najazdiť kanál. Čo sa týka tréningu, tak posledný týždeň sme v Riu dosť tvrdo pracovali, ale teraz to bude skôr už iba o ladení posledných chýb,“ skonštatoval ďalej talentovaný Lipták.

S dobrým pocitom

Od čerstvého majstra sveta do 23 rokov sa očakáva úspech aj na olympiáde v Riu. Grigar na margo cieľov potvrdil svoju skromnosť. „Na výsledky nechcem mať dáke extra vyjadrenia. Najradšej budem, keď odtiaľ odídem spokojný a s pocitom, že som odviedol dobrú robotu. Uvidíme, ak sa mi toto podarí, tak hádam s tým bude aj dáky dobrý výsledok,“ dodal na záver.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM