Tomáš Batiz Hokej Video

Liptákom štart v play-off nevyšiel: Zápas rozhodli nevyužité presilovky VIDEO

Hokejisti Liptovského Mikuláša odohrali vo štvrtok prvý zápas play-off s Michalovcami. Na vedenie v sérii stačil víťazovi iba jeden gól v celom stretnutí.

Ilustračný obrázok k článku Liptákom štart v play-off nevyšiel:  Zápas rozhodli nevyužité presilovky VIDEO
Foto: Tomáš Batiz / Zdroj: Dnes24.sk

Úvod stretnutia naznačil, že v sérii sa stretli dva vyrovnané tímy, ktoré si navzájom nič nedarujú. Už v 2. minúte sa podarilo hosťom skórovať, avšak hlavný rozhodca Valach gól neuznal. V nasledujúcich minútach hry prebrali iniciatívu domáci hráči. V 6. minúte sa do streleckej pozície dostal Lichanec, jeho strelu však pokryl brankár hostí. Druhý útok dal o sebe počuť o pár minút neskôr. Uram perfektnou prihrávkou našiel najlepšieho strelca Liptákov Lichanca, ktorý ani pri svojom druhom vážnejšom pokuse neskóroval. V polovici prvej časti hry mali Michalovce možnosť skórovať v početnej výhode, lenže prekonať obrancu na čele s brankárom Pravdom sa im nepodarilo. V záverečných minútach prvej tretiny už Michalovčania potvrdili svoju efektivitu v presilovke. V 19. minúte sa k strele od modrej odhodlal Drotár, ktorý presnou ranou prekonal mikulášskeho brankára.

Trápenie v presilovkách

V druhej tretine mali domáci hráči viacero možností na vyrovnanie. Slabá efektivita v početnej výhode sa zo základnej časti preniesla aj do play-off. Liptáci si v druhej časti hry zahrali až štyrikrát presilovku, avšak gólovo sa ani raz nepresadili. Za zmienku stoja pokusy Števuliaka z 36. minúty, kde v priebehu pár sekúnd dvakrát nepríjemne ohrozil brankára Trenčana. “Mali sme strašne veľa presiloviek, ktoré boli jalové. V play-off treba využiť aspoň jednu presilovku a dať gól. Dnes sme neboli schopní ani udržať pásmo,” komentoval druhú tretinu Ivan Droppa, asistent trénera Liptovského Mikuláša.

Do záverečnej tretiny nastupovali domáci hráči plní odhodlania vyrovnať napínavé stretnutie s Michalovcami. Hneď v 43. minúte sa dostal do úniku Števuliak, ktorý z uhla poslal puk do lapačky Trenčana. V 48. minúte mali domáci opäť možnosť zmeniť stav zápasu v presilovke, lenže po viacerých chybách a nepresnostiach sa hostia hravo ubránili.

Liptáci sa gólu nedočkali

Azda najdôležitejšie šance sa na domáce hokejky dostavili v posledných sekundách. Najskôr v oslabení unikol hosťujúcej obrane Uram, ktorý po blafáku nezakončil presne. V samotnom závere stretnutia pri hre bez brankára sa dostal k puku Lichanec, ten z klbka hráčov poslal puk iba do obrancu, ktorý v poslednej chvíli zabránil vyrovnaniu. “Nedali sme gól a to bolo zlomové. Je to jasné, keď nedáme gól, nemôžeme vyhrať. V závere sme mali množstvo šancí, ale gól sme proste nedali,” zhodnotil pár minút po zápase Marek Uram, útočník Liptovského Mikuláša.

Druhý zápas v sérii je na programe v piatok 12. februára o 17:00.

MHK32 Liptovský Mikuláš – HK Dukla Michalovce 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)

Góly a asistencie: 19. Drotár (Bašič, Ďurák)

MHK 32 Liptovský Mikuláš: Pravda – Mezovský, Krčula, CIbuľa, Jabrocký, Bartík – Nádašdi, Burzala, Uram, Lichanec, Sukeľ – Gula, Šiška, Števuliak, Piatka, Laco – Kadlubiak, Oravec, Brezniak, Kuric, Lištiak

Liptáci majú za sebou prvý zápas v play-off: Pozrite si hodnotenie Ivana Droppu
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM